Ferrari continuă seria de greșeli. Scuderia pierde șansa la titlu

Autor: Ionuț Vîlciu 05 sept. 2022 Știri auto
Ferrari continuă seria de greșeli. Scuderia pierde șansa la titlu

Încă un weekend cu etapă de Formula 1, încă o greșeală comisă de Scuderia Ferrari. Schimbul de pneuri pentru juniorul Sainz nu a decurs conform planului.

Ferrari a început sezonul 2022 în forță, reușind o victorie și o dublă clasare pe podium în prima etapă. Ceea ce părea a fi un vis frumos pentru Scuderia din Maranello, a devenit un sezon de coșmar. În Marele Premiu al Olandei, Ferrari părea că are o șansă la victorie. Chiar dacă actualul lider al clasamentului, Max Verstappen obținuse pole position. Timpii din calificări au fost foarte apropiați, Ferrari asigurând pozițiile 2 și 3.

Încă o greșeală costisitoare pentru Ferrari

Schimbul de anvelope nu a decurs conform planului pentru juniorul Carlos Sainz. Echipa de la boxe nu a fost pregătită. Astfel, mecanicii au adus doar 3 din 4 anvelope, iar pitstop-ul a durat 12,7 secunde. Dacă situația nu era deja suficient de rea, unul dintre pistoalele pneumatice a fost lăsat neasigurat, iar Sergio Perez a trecut peste el. Pentru culmina evenimentele, Sainz a fost penalizat cu 5 secunde la al doilea pitstop. Acest lucru a fost cauzat de un unsafe release. Carlos Sainz a terminat cursa pe locul 8, iar colegul său, Charles Leclerc, pe locul 3.

Max Verstappen continuă seria sa de victorii, fiind la vârful clasamentului. Victoria de pe Zandvoort este a patra victorie consecutivă a olandezului și a zecea din acest sezon. Avansul său față de Charles Leclerc este în prezent de 109 puncte.

„Am văzut o cursă interesantă și plină de emoții, influențată în final de două variabile care pot apărea pe un circuit tricky cum este Zandvoort: strategii diferite grație degradării controlate a soft-ului și performațe solide pentru compoziția hard. A existat un safety car virtual și un safety car, ceea ce a dus suspansul și acțiunea imprevizibilă până în ultimul tur, cu multe depășiri grație noului regulament. Pneul hard a fost una dintre vedetele spectacolului, datorită degradării reduse și a vitezei. Evoluția pistei de-a lungul întregului weekend a fost impresionantă, multe echipe adaptându-și strategiile pentru a profita de aderența ridicată. Toate cele trei compozițiile au jucat un rol important pe circuitul ca un rollercoaster de la Zandvoort, cu trei piloți diferiți din trei echipe diferite pe podiumul final.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide