Noua Toyota Prius poate fi comandată în România. Prețurile încep de la 45.000 de euro

Autor: Ionuț Vîlciu 15 iul. 2023 Știri auto

Noua Toyota Prius poate fi cumpărată acum și în România. Prețurile pornesc de la 45.000 de euro pentru varianta entry-level.

Toyota Prius a ajuns la cea de-a cincea generație. Lansat în 1997, Prius a devenit mașina care a adus tehnologia hibrid maselor și a popularizat-o. Mașina a fost întotdeauna apreciat pentru eficiență și consumul mic de combustibil, dar nu neapărat pentru design.

Cea de-a cincea generație de Toyota Prius vrea să schimbe percepția aceasta și, judecând impactul pe care l-a avut asupra publicului încă de când a fost lansată, pare că japonezii au făcut treabă bună.

Noul model este disponibil acum și în România, dar exclusiv cu sistemul de propulsie plug-in hybrid (cu încărcare la priză). Deocamdată, varianta full hybrid nu este disponibilă pe piața din Europa.

Noua Toyota Prius este disponibilă și în România

Sistemul de propulsie plug-in hybrid este compus dintr-un motor de 2.0 litri, pe benzină, care produce 151 CP, și un motor electric, capabil să livreze 163 CP. În total, pachetul propulsor dezvoltă 223 CP. În comparație cu versiunea plug-in a vechii generații, și bateria a crescut în dimensiuni. Acum, Prius plug-in hybrid beneficiază de o baterie cu capacitatea de 13,6 kWh.

În România, clienții vor avea la dispoziție trei versiuni din care pot alege: Active, Dynamic și Exclusive. Cea mai accesibilă versiune a noii Toyota Prius costă 44.953 de euro cu TVA inclus. Pentru acești bani vei primi sistem de acces fără cheie, oglinzi reglabile și pliabile electric, dar și încălzite și un ecran cu diagonala de 7 inch.

Dacă plusezi către echiparea Dynamic, va trebui să scoți din buzunare cel puțin 46.605 euro, iar dacă vrei echiparea de top, trebuie să știi că aceasta pornește de la 52.384 de euro în sus. Clienții care vor alege versiunea de top vor primi un ecran digital de 12,3 inch, o suită de sisteme de siguranță, plafon compus din panouri solare, scaune față încălzite și ventilate, dar și o banchetă spate încălzită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Toyota


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide