Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii de la Maranello, va debuta în acest an

Autor: Mihai Morcovescu 04 feb. 2022 Știri auto
Ferrari Purosangue, primul SUV din istoria mărcii de la Maranello, va debuta în acest an

Producătorul italian de automobile Ferrari confirmă că Purosangue, primul SUV din istoria mărcii, își va face debutul către sfârșitul anului. Anunțul a fost făcut prin intermediul documentului oficial care face referire la cifrele de vânzări obținute în 2021.

Constructorul de la Maranello a anunțat încă de acum patru ani că intenționează să pătrundă pe segmentul SUV-urilor. Potrivit primelor informații, producția lui Purosangue va demara în acest an, iar primele livrări vor fi făcute în 2023.

Ferrari Purosangue va avea motor V12, dar și versiune plug-in hybrid

Deocamdată, oficialii Ferrari nu au dezvăluit nici un fel de detaliu despre SUV-ul Purosangue. În ultimele luni, tot mai multe prototipuri ale viitorului SUV de serie au fost surprinse în timpul sesiunilor de teste. Dar, de fiecare dată, vehiculele au fost bine camuflate pentru a feri de privirile curioșilor orice detaliu estetic.

Ferrari a confirmat deja că Purosangue se va baza pe aceeași platformă ca modelul Roma GT (foto). Aceasta este capabilă să găzduiască motoare V6, V8 și chiar V12. Asta înseamnă că viitorul SUV al italienilor ar putea fi oferit cu un grup motopropulsor plug-in hybrid, similar cu cel de pe SF-90 Stradale.

Producătorul de la Maranello va continua să dezvolte propulsorul V12 de 6,5 litri. Potrivit celor mai recente informații din industrie, acesta ar urma să echipeze vârful de gamă Purosangue. Agregatul nu va face parte, însă, și dintr-un ansamblu hibrid.

Motivul ar fi acela că un astfel de motor termic este greu. Dacă îl combini cu o unitate electrică și cu o baterie, greutatea mașinii ar crește considerabil, ceea ce nu este pe placul inginerilor Ferrari.

În schimb, ne așteptăm ca Purosangue să fie disponibil cu motorul V8 turbo de 3,9 litri de pe Roma GT. Pe acest model, unitatea produce 612 CP și 760 Nm de cuplu și este posibil ca acest bagaj tehnic să se regăsescă și pe rivalul lui Aston Martin DBX sau Lamborghini Urus.

Sursa: Motor1
Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide