Fiat a dezvăluit noul SUV coupé Fastback dezvoltat pentru Brazilia. Când va ajunge în Europa?

Autor: Mihai Morcovescu 04 aug. 2022 Știri auto
Fiat a dezvăluit noul SUV coupé Fastback dezvoltat pentru Brazilia. Când va ajunge în Europa?

Producătorul italian de automobile Fiat a publicat primele fotografii și informații referitoare la noul model Fastback. Este vorba despre un SUV coupé care va fi comercializat exclusiv pe piața din Brazilia.

Vehiculul de clasă mică a fost dezvoltat pe platforma MLA, care stă la baza modelelor destinate pieței din această țară.

Fiat Fastback va primi motorizări turbo de până la 180 CP

În 2018, constructorul italian prezenta în cadrul Salonului Auto de la Sao Paulo conceptul Fastback. În urmă cu două săptămâni, Fiat a dezvăluit o imagine-teaser cu un SUV coupé gândit special pentru Brazilia.

Acum a venit momentul să facem cunoștință și cu versiunea de serie. Aceasta preia denumirea conceptului din urmă cu patru ani. Informațiile furnizate de reprezentanții mărcii sunt destul de puține. Designul noului Fastback a fost realizat de Centrul Fiat din America de Sud.

Pentru moment știm că mașina este dezvoltată pe arhitectura MLA, aceeași care este folosită și de Pulse, model lansat în urmă cu un an. Asta înseamnă că cele două modele ar trebui să fie apropiate în ceea ce privește gabaritul. Pulse măsoară 4,1 metri în lungime, 1,77 metri în lățime și 1,57 metri în înălțime, la un ampatament de 2,53 metri.

Nu există pentru moment imagini cu interiorul. Dar, este de așteptat ca SUV-ul coupé ar putea primi un ecran central tactil de 10,1 inch. De asemenea, va exista un instrumentar de bord complet digital cu ecran de 7 inch.

Din punct de vedere tehnic, modelul va primi aceleași motorizări ca Pulse. Vorbim aici despre două unități turbo pe benzină: una de 1,0 litru și 130 CP și alta de 1,3 litri și 185 CP. Aceasta din urmă se va regăsi pe o viitoare versiune de performanță Abarth. Din oferă va mai face parte și o transmisie automată CVT cu 6 trepte de viteză.

Noul Fiat Fastback ar urma să fie cel mai scump model comercializat de italieni în Brazilia, după 500e și vehiculele comerciale. Potrivit zvonurilor, mașina ar urma să-și facă debutul comercial în luna octombrie. Italienii nu au precizat deocamdată când vor aduce noul model și în Europa.

Sursa: Fiat

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide