Fiat pregătește un SUV coupe, care va ajunge și în Europa în versiune electrificată

Autor: Mihai Morcovescu 22 iul. 2022 Știri auto

După ce, la sfârșitul anului trecut, au lansat SUV-ul Pulse, italienii de la Fiat au confirmat că pregătesc un crossover coupe complet nou. Producătorul din Torino a demarat cu acest prilej campania de promovare a viitorului model publicând o primă imagine-teaser.

Fotografia ne dezvăluie o compactă cu o caroserie de tip „fastback”, care amintește de conceptul Fastback prezentat în 2018. Aceasta va combina dimensiunile unui SUV cu aspect de coupe cu patru uși. Automobilul a fost desenat de centrul de design al companiei din America de Sud, acolo unde va fi și comercializat, de altfel.

Când va lansa Fiat noul său SUV coupe?

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Noul crossover Fiat este cunoscut intern sub numele de cod Proiect 373. Acesta va fi construit pe platforma MLA a companiei, utilizată și de modelul Fiat Pulse, un alt model vândut în Brazilia. Asta înseamnă că viitorul model va primi o gamă de motorizări identică cu cea oferită de Pulse.

Astfel, din ofertă nu ar trebui să lipsească unitățile turbo de 1,0 litru și 130 CP, respectiv, de 1,7 litri și 175 CP. Ambele propulsoare vor fi asociate fie unei transmisii automate cu dublu ambreiaj, fie uneia de tip CVT (n.n. – transmisie continuă variabilă).

Deocamdată nu există informații referitoare la o variantă electrificată. Versiunea hibrid cu încărcare la priză ar urma să fie introdusă chiar în momentul lansării. În aceste condiții, viitorul SUV coupe al italienilor va ajunge mai mult ca sigur și în Europa.

La interior, noul model Fiat este de așteptat să primească multă tehnologie. Lista cu echipamente ar urma să includă, între altele, un sistem de infotainment compatibil Apple CarPlay și Android Auto.

Viitorul Fiat va fi poziționat la mijlocul gamei pe piața sud-americană. Va măsura circa 4,4 metri în lungime și 1,7 metri în lățime. Asta îl va face aproape la fel de lung ca Ford Bronco Sport, dar cu circa 15 centimetri mai îngust decât acesta.

Noul SUV coupe Fiat va fi dezvăluit spre sfârșitul acestui an sau cel mai târziu la începutul lui 2023. El va concura în America de Sud cu Volkswagen Nivus.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide