Fiat anunță lansarea primului showroom auto din Metaverse

Autor: Adrian Somai 02 dec. 2022 Știri auto

Metaversul a devenit o realitate a zilelor noastre, totul fiind posibil datorită tehnologiei care utilizează realitatea virtuală și realitatea augmentată. Fiat este primul nume important din industria auto care anunță lansarea unui showroom auto virtual în Metaverse.

Dezvoltat în colaborare cu specialiștii din cadrul Touchcast și Microsoft, Fiat Metaverse Store promite un proces “asistat de oameni, instantaneu, realist și lipsit de stres” de cumpărare a unui model Fiat. Potrivit Motor1, Metaverse Store dispune de un Fiat Product Genius, adică o persoana reala care poate răspunde în timp real la orice întrebare pe care o poate avea clientul în legătură cu modelele din portofoliu.

Utilizarea Metaverse-ului presupune în mod normal folosirea unor caști VR sau a altor echipamente costisitoare, însă Fiat susține că cei care doresc să acceseze noul Fiat Metaverse Store nu vor avea nevoie de nimic din toate acestea. Și asta datorită serviciului Metaverse-as-a-Service dezvoltat de Touchcast pe Microsoft Cloud.

Cum funcționează, de fapt, acest showroom din Metaverse

Atunci când o persoană accesează noul Fiat Metaverse Store, un Product Genius îi va ura în primul rând bun venit clientului. Apoi, acesta va ajuta clientul să poată admira și explora mașina pe care și-o dorește prin vizualizări la 360 de grade. Totodată, acest Product Genius va fi capabil să îl informeze pe client despre toate tehnologiile mașinii. Fiind vorba despre o persoană reală, aceasta va putea răspunde în timp real la toate întrebările clientului.

Clienții au marele avantaj de a vedea mai îndeaproape cum funcționează sistemul de infotainment sau diverse moduri de conducere și de încărcare EV. De asemenea, acesta va putea să își personalizeze mașina în fel și chip, prin alegerea caroseriei, a culorii, a elementelor decorative de la interior și a oricăror alte dotări dorite.

Noul Fiat 500 este singurul model disponibil pentru moment în Fiat Metaverse Store, însă constructorul susține că începând cu prima parte a anului viitor vor fi disponibile toate modelele din gamă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide