Fiat Panda își schimbă numele. Modelul italian va fi cunoscut de acum drept Pandina

Autor: Ionuț Vîlciu 01 mart. 2024 Știri auto

Fiat Panda va fi cunoscut de acum drept Pandina. Modelul primește o mică actualizare și va rămâne în producție până în 2027.

Cât timp așteptăm pentru lansarea noului Fiat Panda electric, compania confirmă că actuala generație, ce folosește motoare termice, va fi vândută în paralel cu modelul electric până în 2027. Pentru a respecta noile reglementări europene, dar și pentru a face loc în gamă pentru noul Panda EV, actuala generație a primit o serie de actualizări și o schimbare de nume. De acum, mașina se va numi Pandina.

Fiat Pandina este cea mai nouă evoluție a celei de-a treia generații a celebrului model italian, care se află la vânzare încă din anul 2011, cu mici modificări ce-i drept. De-a lungul anilor, mașina de oraș a primit tehnologie mild-hybrid, un infotainment îmbunătățit și echipamente noi, dar cea mai recentă actualizare se concentrează pe adăugarea de caracteristici tehnice și de siguranță.

Fiat Panda devine Fiat Pandina. Va fi vândut în paralel cu noul Panda electric

În urma noilor reglementări de siguranță GSR2, modelul italian primește mai multe sisteme de siguranță în standard. Printre ele se numără frânarea automată de urgență, Lane Keeping Assist, avertizare la părăsirea benzii de rulare, detectarea automată a semnelor de circulație și un sistem de monitorizare a atenției șoferului.

Interiorul lui Pandina a fost modernizat cu un nou instrumentar de bord digital de 7 inch care prezintă trei moduri grafice diferite și afișează noile sisteme ADAS în acțiune. Acesta este combinat cu un ecran tactil de infotainment de 7 inch, un ornament alb pentru tabloul de bord și un volan ușor redesenat.

La exterior, schimbările sunt minore. Cea mai mare noutate este reprezentată de o paletă de culori îmbogățită cu o nuanță nouă de galben și cu mai multe vopsele bicolore, cu plafon negru contrastant. În plus, capacele oglinzilor sunt vopsite în galben, indiferent de culoarea exterioară aleasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide