Fiat prezintă noul 600 Hybrid. Va avea un motor în trei cilindri de 1,2 litri și un alt motor electric

Autor: Marius Vișan 19 sept. 2023 Știri auto

Știm deja că va exista o versiune complet electrică a lui Fiat 600. Modelul care se încarcă la priză vine cu o baterie de 54 kWh și același motor electric de 156 CP pe care îl veți găsi pe noile Peugeot e-2008 și Jeep Avenger.

Iată că până să vedem pe străzi noul 600e aflăm că va exista și o versiune hibridă, pe benzină, pentru piețele unde Fiat consideră că trecerea către mașini electrice se face încă într-un ritm mai lent.

Motorul hibrid este similar cu cel lansat deja pe modelul Peugeot 3008, care va fi utilizat pe unele piețe și pe Jeep Avenger. Propulsorul turbo pe benzină cu trei cilindri de 1,2 litri dezvoltă 100 CP, iar Fiat susține că va avea emisii cuprinse între 100 și 114g/km de CO2, deși acestea nu sunt încă cifre omologate oficial.

Jumătatea hibridă a grupului motopropulsor include o baterie compactă litiu-ion de 48 de volți și o nouă cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj și șase trepte, în care a fost încorporat un motor electric de 21 kW (28 de CP). Acest lucru poate permite modelului hibrid 600 să funcționeze doar cu energie electrică pentru scurte intervale, până la o viteză maximă de 30 km/h. De asemenea, va rula în modul electric atunci când coboară în pantă.

Fiat susține că sistemul oferă o economie de aproximativ 15% în comparație cu o versiune convențională, non-hibridă, a aceluiași motor. Motorul electric poate adăuga, de asemenea, un mic plus de putere, oferind modelului 600 hybrid un sprint 0-100 km/h de 11 secunde.

Fiat prezintă noul 600 Hybrid: „... o experiență italiană Dolce Vita imersivă”

La exterior, nu există nicio diferență față de modelul 600 electric, cu excepția evacuării, dar își păstrează lungimea de 4,17 metri, cu o capacitate a portbagajului de 385 de litri. La interior, habitaclul primește scaune din țesătură reciclată, cu accente albe, în timp ce bordul este construit din plastic negru mat. Încă de la lansare va exista un model de bază și o versiune high-end „La Prima”, despre care Fiat spune, destul de pompos: „oferă 100% stil, tehnologie și confort pentru a asigura o experiență italiană Dolce Vita imersivă”.

Ambele versiuni primesc un afișaj digita al instrumentarului de bord, padele pentru cutia de viteze și un comutator pe ecranul tactil pentru a dezactiva modul de conducere electrică, dacă este necesar. Modelul hibrid 600 primește un sistem ce monitorizează în permanență vehiculul și un pachet opțional Connect PLUS, care include navigație și monitorizarea vehiculului de la distanță. Există și o funcție numită Trip Report – care poate analiza obiceiurile de condus ale șoferului și poate oferi sfaturi și sugestii pentru a reduce consumul de combustibil.

Pe piața italiană, 600 Hybrid va avea un preț de 24.950 de euro, care, potrivit Fiat, cu ajutorul bonusurilor oferite de stat și al ofertelor speciale, poate ajunge la 19.950 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fiat


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide