Fiica lui Ken Block va pilota un Porsche 911 cu 1.400 CP la Pikes Peak

Autor: Ionuț Vîlciu 03 mai 2023 Știri auto

Fiica lui Ken Block va participa la Pikes Peak 2023 la volanul unui Porsche 911 modificat. Mașina dezvoltă 1.400 CP dintr-un motor boxer supraalimentat.

Lia Block, fiica în vârstă de 16 ani a regretatului Ken Block, va participa la ediția Pikes Peak International Hill Climb din acest an cu Porsche 911 „Hoonipigasus” construit pentru tatăl ei anul trecut. Lia Block a anunțat recent pe Instagram că, în timp ce ea va participa la eveniment, ea nu va urmări niciun record. În schimb, va fi un omagiu adus tatălui său. Va fi, de asemenea, prima dată când Lia conduce pe faimosul munte, relatează Carscoops.

Ken Block și echipa Hoonigan Racing Division au lucrat cu BBi Autosport pentru a construi Hoonipigasus, o mașină de curse bazată pe un Porsche 911 clasic. Ken Block spera să stabilească un timp sub 8 minute în acel Porsche, ceea ce ar fi bătut timpul de 7 minute și 57 de secunde stabilit de Volkswagen ID.R și recordul pentru mașinile cu motor termic, stabilit de Sebastien Loeb la volanul unui Peugeot 208 T16 special construit.

Fiica lui Ken Block va conduce la Pikes Peak un Porsche 911 cu 1.400 CP

Sub caroseria extrem de modificată a lui „Hoonipigasus” se află un motor boxer cu șase cilindri, cu o capacitate de 4.0 litri și o putere maximă de 1.400 CP. Acest motor funcționează alături de un sistem de tracțiune integrală. Având în vedere că întreaga mașină cântărește doar 1.000 de kilograme, raportul putere-masă este extraordinar. Un alt sistem cheie regăsit pe Hoonipigasus este sistemul său de suspensie reglabilă pe înălțime, care utilizează datele GPS pentru a calcula precis denivelările traseului de la Pikes Peak.

Pe lângă puterea formidabilă și suspensia inteligentă, aerodinamica va juca un rol important. BBi Autosport a creat un splitter frontal masiv pentru mașină, precum și o aripă spate de dimensiuni generoase, care ar face mândru chiar și cel mai puternic dintre prototipurile de la Le Mans. Deși nu au fost publicate cifre despre apăsarea la sol pe care o generează pachetul aerodinamic, suntem siguri că nu sunt deloc mici.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ken Block YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide