Filmare uluitoare în Prahova: Un șofer rupe bariera chiar înainte ca trenul să treacă cu 140 km/h – VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 24 aug. 2023 Știri auto

Pe internet a fost publicată o filmare uluitoare, din Prahova, unde un șofer rupe bariera de la trecerea de cale ferată, chiar înaintea trenului, care circulă, în general, cu 140 km/h prin acea zonă.

Scena uluitoare a fost surprinsă de o cameră de supraveghere, montată în apropierea trecerii la nivel din localitatea Brazi, județul Prahova.

Deși în zonă viteză viteza maximă admisă e de 50 km/h, în acest caz este foarte probabil ca șoferul să o fi depășit cu mult.

Rupe bariera chiar înaintea trenului

În imagini se vede cum șoferul unei Skoda Octavia se apropie cu viteză. Bariera era coborâtă pe banda lui, așa că a virat brusc pe contrasens, unde încă nu se lăsase.

A trecut cu viteză peste șine, iar roțile din față chiar s-au desprins de sol.

Conducătorul autoturismului din imagini ignoră nu doar semnalele acustice și luminoase, dar și barierele care sunt în curs de coborâre, manevră inconștientă care a provocat […] prelungirea timpilor de circulație ai trenului RE 10065, care a redus viteza”, scrie în postarea făcută pe pagina de Facebook CFR Infrastructură.

După ce aproape că a decolat de pe șine, șoferul a revenit pe banda sa.

Dar deja ambele bariere coborâseră, astfel încât a intrat în plin într-una dintre ele. Aceasta a fost pur și simplu spulberată.

Sursa: CFR Infrastructura / Facebook

Prin acea zonă trenul circulă cu 140 km/h

Această trecere la nivel este situată pe linia de cale ferată BRAZI – CRIVINA, unde viteza maximă de circulație a trenurilor este de 140 km/h! O astfel de inconștiență pune în pericol atât viețile conducătorilor auto, dar și viețile celor pe care îi transportă”, au mai scris cei de la CFR Infrastructură pe pagina de socializare.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Dar sunt numeroase cazuri în care șoferii ignoră semnalele acustice și luminoase, nu se asigură sau forțează trecerea și sfârșesc prin a fi loviți de tren.

Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului. Acesta riscă acum suspendarea permisului, amendă și va fi probabil obligat să plătească și reparația barierei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura video: CFR Infrastructura / Facebook


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide