Filtre de poliție în București. Măsuri sporite în Săptămâna Mare

Autor: ProMotor 13 apr. 2020 Știri auto

Autoritățile au anunțat măsuri sporite în București și alte orașe ale țării pentru a-i controla pe cei care ies din case în această perioadă. Numeroase filtre de poliție sunt luni în București, iar acțiunea va continua în Săptămâna Mare.

Intră în Galeria FOTO

Zeci de echipaje de poliție patrulează pe străzile aproape goale ale Bucureștiului, în timp ce piețele sunt păzite de jandarmi. Acțiunile fac parte dintr-un plan care are în vedere verificarea respectării măsurilor de distanțare socială. Săptămâna Mare este o perioadă în care românii iau cu asalt piețele și supermarketurile, iar autoritățile se așteaptă ca indicațiile de distanțare socială să fie mai puțin respectate în aceste zile.

În acest moment sunt filtre de poliție pe mai multe șosele din București. De exemplu, la ieșirea din oraș spre Oltenița, polițiștii îi opresc pe șoferi și le cer declarația pe propria răspundere pentru a afla motivul deplasării. Mulți dintre cei opriți de polițiști au spus că merg la muncă, dar au fost și din cei care au declarat că merg la cumpărături.

De altfel, autoritățile se așteaptă ca piețele să fie aglomerate. În Piața Obor, una dintre cele mai aglomerate din București, vor fi măsuri sporite toată săptămâna.

Pe tot parcursul Săptămânii Patimilor, când se așteaptă ca mulți oameni să iasă la cumpărături pentru Paște, echipaje de polițiști și jandarmi se vor asigura că nu sunt probleme. Aceștia îi roagă pe oameni să nu creeze aglomerație.

Reamintim că echipajele de control din întreaga țară dau dovadă de o adevărată frenezie în completarea proceselor verbale. În cele trei săptămâni de la declararea stării de urgență, autoritățile au anunțat că au aplicat amenzi în valoare totală de 60 de milioane de euro, o sumă care este incredibil de mare, oricum ai privi-o.

În aceste condiții, este bine să aveți toate actele în regulă și un motiv justificat pentru a ieși din casă. De asemenea, completarea declarației pe propria răspundere trebuie făcută corect.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide