Finaliștii pentru titlul de Mașina Anului 2024 au fost anunțați. Pe listă se află și un producător chinez

Autor: Ionuț Vîlciu 28 nov. 2023 Știri auto

Finaliștii pentru titlul de Mașina Anului 2024 au fost dezvăluiți. Printre candidații pentru Car of the Year 2024 se numără și un model de la un producător chinez.

Juriul format din 59 de jurnaliști, din 22 de țări, a anunțat finaliștii care vor intra în lupta finală pentru titlul de Mașina Anului 2024. Câștigătorul va fi anunțat în 26 februarie 2024. După multe dezbateri, cei 59 de jurnaliști au ales cei 7 finaliști ce vor intra în finală pentru titlul de Mașina Anului 2024.

Lista inițială a fost formată din 28 de modele, iar acum a fost redusă la doar 7 mașini. Astfel, jurații au ales să includă în finală noul BMW Seria 5, Kia EV9, Renault Scenic, Volvo EX30, BYD Seal, Peugeot 3008 și Toyota C-HR. Din această listă, doar Toyota CH-R nu este disponibilă într-o versiune pur electrică, având doar motorizări hibride. Restul de modele sunt fie electrice pur-sânge, fie modele ce pot fi cumpărate fie cu motoare termice, fie cu propulsie complet electrică.

Un producător chinez se află pe lista finaliștilor

Piața auto se schimbă rapid, dovadă că anul acesta avem pe lista finaliștilor pentru titlul de Mașina Anului 2024 nu mai puțin de 6 mașini electrice, dintre care un model de la un brand chinez. Este vorba, bineînțeles, de BYD Seal. Acest sedan electric de dimensiuni compacte a fost gândit ca un rival pentru Tesla Model 3. Brandul chinez începe să pătrundă și în Europa, nefiind un nume prea cunoscut printre cumpărătorii europeni. Probabil că acest lucru se va schimba în următorii câțiva ani, pe măsură ce BYD și alte mărci chineze vor intra pe piața din vest și vor începe să ia din vânzările brandurilor auto consacrate.

Un alt model produs în China, de această dată de un producător cu un nume sonor în Europa, este Volvo EX30, de asemenea finalist Mașina Anului 2024. Cel mai mic model din gama producătorului suedez va fi produs inițial în China, dar Volvo a declarat că, pentru a onora numărul mare de comenzi, mașina va fi produsă și în Belgia, începând cu 2025.

O rundă finală de vot va decide Mașina Anului 2024, iar câștigătorul va fi anunțat în cadrul unei ceremonii de la Salonul Auto de la Geneva, în data de 26 februarie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide