Fisker anunță că producția viitorului model electric Pear va demara în 2024

Autor: Mihai Morcovescu 13 mai 2022 Știri auto

Producătorul american de vehicule electrice Fisker a confirmat faptul că noul model compact Pear va fi lansat în cursul anului viitor. De asemenea, oficialii de peste Ocean au publicat o nouă imagine-teaser cu viitorul lor vehicul cu emisii zero despre care spun că va fi cel mai accesibil automobil din gamă.

Noul Fisker Pear va fi produs într-o fabrică din statul american Ohio

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Viitorul Fisker Pear (n.n. – Personal Electric Automotive Revolution) va fi construit în colaborare cu Foxconn Technology la o fabrică din statul Ohio. Această companie tocmai a finalizat procesul de achiziționare a fabricii Lordstown Motors din statul Ohio.

Sit-ul de producție va fi transformat „într-unul dintre cele mai importante centre de producție de vehicule electrice din America de Nord”. De altfel, aici va fi asamblat și noul Pear.

În acest moment nu se cunosc multe detalii despre Pear. Ceea ce se știe este faptul că va folosi o nouă arhitectură dedicată vehiculelor electrice. Pe aceeași platformă vor mai fi dezvoltate ulterior alte două automobile. Conform oficialilor Fisker, producția anuală a lui Pear va fi de minimum 250.000 de exemplare.

Reprezentanții Fisker au publicat în schimb o nouă imagine-teaser. După cum se poate vedea, Pear va semăna mult cu actualul model Ocean. În schimb, va primi un parbriz de mari dimensiuni, care are ca sursă de inspirație suprafața vitrată a unui planor”.

În același timp, se poate observa un set de faruri LED foarte înguste, o grilă proeminentă și roți de mari dimensiuni. De asemenea, se distinge un montant A foarte curbat și mânere ascunse pentru uși. Spoecificațiile tehnice nu au fost deocamdată dezvăluite.

Oficialii Fisker spun că Pear va fi cel mai accesibil vehicul electric din gama lor. Acesta va costa mai puțin de 29.900 de dolari în SUA. Lansarea lui Fisker Pear în Europa va avea loc în 2024, iar în același an va demara și producția de serie.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fisker


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide