Fiul lui Michael Schumacher, pilot în Formula 3, o ia pe urmele tatălui său celebru: Vreau să devin campion mondial

Autor: Mediafax 07 aug. 2018 Știri auto
Fiul lui Michael Schumacher, pilot în Formula 3, o ia pe urmele tatălui său celebru: Vreau să devin campion mondial

Mick Schumacher (19 ani), fiul mareului campion Michael Schumacher, are gânduri mari şi încearcă să-i calce pe urme tatălui său. Ultima victorie i-a dat “aripi” juniorului familiei, care a anunţat că ţinteşte să ajungă în Formula 1.

Fiul fostului campion mondial de Formula 1 a câştigat, sâmbătă, în Formula 3, pe pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia), obţinând prima sa victorie în circuit: „Ar fi grozav, bineînţeles (n.r. – pătrunderea printre piloţii din F1). Vreau să devin campion mondial, asta îşi doreşte fiecare pilot, cred”, a declarat Mick Schumacher, potrivit t-online.de. Fiul lui Michael e văzut ca unul dintre cei mai promiţători piloţi din Formula 3, unde a reuşit, din 15 curse în acest sezon, să câştige una şi de doup ori să se claseze pe podium. De asemenea, Mick e dublu vicecampion mondial în Formula 4.

Iar visul poate deveni realitate mai rapid decât s-ar aştepta, întrucât fiul celebrului german a fost „ochit” de şeful din Formula 1, Chase Carey, care a vorbit despre Mick: „Ar fi o poveste superbă, bineînţeles. Prezenţa fiului lui Michael în F1 ar fi specială, ar atinge inimile multora, într-un fel aparte”.

Victima unui grav traumatism cranian în decembrie 2013, în timp ce se afla la schi, în Alpii francezi, Michael Schumacher (49 ani) nu a mai reuşit să revină la viaţa normală în ultimii cinci ani, aflându-se sub supraveghere permanentă la domiciliul său din Gland (Elveţia). Steven Laureys, profesor „în comă”, a afirmat, în cadrul unei întruniri de cercetare în Belgia, că starea lui Michael Schumacher este una extrem de delicată, iar şansele ca el să-ţi revină sunt infime.

Deşi familia refuză să facă publică starea de sănătate a fostului campion mondial, specialiştii au adus în spaţiul public câteva detalii foarte alarmante: „Medical, Schumacher nu se mai află în comă. Aceasta durează pentru câteva zile sau, în cel mai bun caz, câteva săptămâni. Cu cât trece mai mult timp, cu atât scade şi probabilitatea ca persoana să-şi revină. Recuperarea din comă trebuie să aibă loc într-o perioadă cât mai scurtă. Situaţia lu Michael Schumacher este foare dificilă. Se află de 5 ani în comă, iar recuperarea neurologică este mică. Timpul este împotriva lui”, a declarat profesorul Steven Laureys, unul dintre cei mai bine cotaţi specialişti în descifrarea stării comatoase, într-un interviu pentru portalul sudinfo.be şi preluat de ziare.com.

Michael Schumacher a câştigat de şapte ori titlul mondial înainte de accidentul din Alpii francezi: Benetton (1994, 1995), Ferrari (2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004).

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide