FlixBus testează un autocar electric pe distanțe lungi

Autor: Marius Vișan 21 nov. 2019 Știri auto
FlixBus testează un autocar electric pe distanțe lungi

FlixBus testează în Statele Unite ale Americii primul autocar pe distanțe lungi alimentat 100% cu energie generată de baterii.

Modelul D43 CRTe LE CHARGE, primul autocar electric al MCI destinat călătoriile pe distanțe lungi, a fost testat de FlixBus într-o călătorie dus întors pe ruta San Francisco – Sacramento.

Testul a fost primul de acest fel din Statele Unite ale Americii. FlixBus a lansat de asemenea primele autocare electrice pe distanțe lungi din lume în 2018 în Franța și în Germania.

Compania își propune să ofere posibilitatea de a călători 100% fără emisii de CO2 până în 2030.

„Nu oricine își poate permite să cumpere un autoturism electric în valoare de $40,000 sau chiar mai scump, dar în curând toată lumea va putea să cumpere un bilet cu preț de 10-15 dolari pentru a călători cu un autocar electric FlixBus. Ne dorim să oferim posibilitatea de a călători sustenabil pentru cât mai mai multe persoane” a declarat Michael Kahn, Businesss Development Head FlixBus SUA.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide