Ford a dezvăluit în China versiunea restilizată a SUV-ului Explorer

Autor: Mihai Morcovescu 05 aug. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford a dezvăluit în China versiunea restilizată a popularului său SUV Explorer. Modelul cu specificații chinezești a primit o serie de îmbunătățiri estetice atât la exterior, cât și la interior. Una dintre cele mai importante noutăți o reprezintă un display central cu diagonala de 27 de inch.

Explorer facelift a fost prezentat doar în mediul online. Salonul Auto de la Beijing, unde trebuia să debuteze, a fost amânat la o dată care nu a fost încă stabilită. SUV-ul urmează să-și facă debutul oficial la salonul de la Chengdu, programat la sfârșitul lunii august.

Ford Explorer facelift a primit un display de 27 de inch

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cea de-a șasea generație Ford Explorer a fost lansată în anul 2019. Acum, mașina a fost supusă în China unei operații majore de facelift. Acesta aduce câteva modificări de design la exterior, dar mai ales în habitaclu.

Explorer facelift vine cu o grilă frontală mai mare, care se caracterizează printr-o serie de elemente cromate. Aceasta este flancată de faruri LED restilizate conectate printr-o bandă LED și de noi prize de aer mai subțiri. În plus, pe capotă regăsim acum inscripția Explorer.

Partea posterioară a fost și ea redesenată. Modelul american a primit noi stopuri LED orizontale, care sunt legate printr-o bandă cromată. Bara de protecție a fost revizuită și a primit o protecție cromată mai proeminentă cu terminații duble pentru sistemul de evacuare.

Modelul grilei și barele de protecție vor fi diferite în funcție de nivelul de echipare, versiunea ST-Line primind cel mai sportiv tratament. Totodată, în urma modificărilor, mașina măsoară acum 5.063 de milimetri.

Cea mai importantă actualizare se regăsește la interior, unde pasagerii vor beneficia de o planșă de bord nouă. Acesta a fost redesenat după modelul cockpit-ului unui iaht, iar în mijloc a fost montat un display tactil de 27 de inch, care este oferit standard. De asemenea, există un instrumentar de bord digital cu ecran de 12,3 inch, Head-up Display, sistem audio Bang&Olufsen, sistem de climatizare pe trei zone și tehnologie de conducere autonomă de nivel 2+.

Din punct de vedere tehnic, versiunea pentru China a lui Explorer facelift păstrează motorul 2.3 EcoBoost. Acesta dezvoltă 276 CP și 425 Nm de cuplu, la fel ca modelul anterior. Din ofertă mai face parte o cutie de viteze automată cu 10 trepte, care transmit puterea către puntea spate. Este disponibilă și o versiune cu tracțiune integrală.

Noul Ford Explorer facelift va fi lansat pe piață în lunile următoare. Modelul va fi produs de compania Changan. Deocamdată, nu se știe dacă toate aceste actualizări vor fi preluate și de versiunea comercializată în Europa.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide