Ford a lansat versiunea Ranger Raptor Special Edition – VIDEO

Autor: Marius Vișan 25 mai 2021 Știri auto
Ford a lansat versiunea Ranger Raptor Special Edition – VIDEO

Modelul în ediție limitată se numără printre eroii „The Good, the Bad and the Bad-RSE”, un nou film de acțiune inspirat din genul Spaghetti Western.

Filmul prezintă noul stil sportiv al modelului Ranger Raptor Special Edition, precum și capacitatea acestuia de a rula în regim mare de viteză în condiții off-road corespunzătoare, alături de celelalte modele distinctive Ranger, inclusiv noile variante Wolftrak și Stormtrak, dar și Ranger MS-RT inspirat din lumea motorsport-ului.

Dezvoltat de către Ford Performance ca cel mai avansat model Ranger, Ranger Raptor este prevăzut cu un șasiu ranforsat, suspensii și anvelope personalizate și o motorizare diesel EcoBlue de înaltă performanță pentru a susține stilurile de viață pline de adrenalină ale adevăraților pasionați de off-road.

Alături de culorile Performance Blue, Conquer Grey și Frozen White, noua ediție specială Ranger Raptor adaugă un set “racing stripes” (dungi de competiție) în culoarea negru mat – conturate cu linii de contrast roșii – pe capotă, plafon, laturile inferioare ale caroseriei, aripile spate și hayon. Acestea subliniază și mai mult caracterul dinamic al pick-up-ului.

Un Ranger cu apucături de Mustang

În habitaclul cabinei predomină un aspect personalizat mai sportiv este oferit de cusăturile roșii pentru volan, tabloul de bord și mânerele ușii. Scaunele standard, din piele texturată, sunt proiectate pentru a fi confortabile și pentru a oferi susținere. Optimizat pentru condusul off-road în regim de viteză mare, Ranger Raptor are un ampatament lărgit cu 150 mm. Gardă la sol este cu 51 mm mai înaltă decât Ranger XLT pentru performanțe mai bune off-road.

Suspensia folosește brațe duble din aluminiu în față și o arhitectură posterioară de tip multi-link, inclusiv amortizoare FOX. Acestea moderează forțele de amortizare ca răspuns la schimbarea scenariilor de conducere. Anvelopele pentru toate tipurile de teren General Grabber AT3 oferă aderență maximă pe suprafețe instabile.

Ranger Raptor Special Edition este propulsat de motorul diesel EcoBlue Bi-turbo de 213 CP de 2.0 litri care dezvoltă un cuplu de 500 Nm. Acesta este cuplat la o cutie de viteze automată receptivă, cu 10 rapoarte, utilizată și la modelul sport Ford Mustang.

Sistemul unic de selectare a terenului le permite șoferilor să abordeze o gamă largă de suprafețe și scenarii de conducere, inclusiv Baja Mode. Acesta este denumit astfel după celebrul raliu din deșert Baja 1000, pentru performanțe optime de off-road.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide