Ford a prezentat noua generație Transit Custom. Utilitara beneficiază de o caroserie unică în segment

Autor: Ionuț Vîlciu 10 oct. 2023 Știri auto
Ford a prezentat noua generație Transit Custom. Utilitara beneficiază de o caroserie unică în segment

Ford a publicat primele imagini și informații despre noua generație Transit Custom. Utilitara a primit o platformă nouă și va avea inclusiv versiuni complet electrice.

Ford Transit Custom, cel mai vândut furgon din Europa, a primit o nouă generație, proiectată pentru a fi și mai versatilă decât predecesorul său. Vehiculul utilitar este construit pe o nouă platformă, mai ușoară cu până la 100 de kilograme, comparativ cu vechiul model.

Noua generație Ford Transit Custom este disponibilă în versiuni furgon, cabină dublă cu furgon, Kombi și MultiCab. Această nouă generație oferă volume de încărcare cuprinse între 5,8 și 6,8 metri cubi și o sarcină utilă de până la 1.350 kilograme. Lungimea maximă de încărcare este de 3,45 metri, iar capacitatea maximă de tractare este de 2,8 tone.

Clienții au la dispoziție o variantă cu ampatament prelungit cu până la 200 de milimetri, iar partea frontală a fost redusă, astfel că aerodinamica a fost îmbunătățită. Noul Transit Custom are un coeficient aerodinamic cu până la 13% mai mic decât modelul anterior.

Ford Transit Custom oferă o caroserie unică în segment

Este vorba de caroseria de tip MultiCab, unică în segment. Aceasta vine echipată cu un perete etanș, în formă de L, care împarte compartimentul din spate între un al doilea rând cu două locuri și un spațiu de încărcare pe toată lungimea mașinii.

De asemenea, Ford se laudă cu o coloană de direcție ajustabilă, care poate fi pusă așa fel încât volanul să fie folosit drept stand pentru un caiet sau o tabletă. Continuăm cu departamentul interior, deoarece modelul utilitar propune un instrumentar de bord digital cu ecran de 12 inch, display de 13 inch pentru sistemul multimedia SYNC 4 și un spațiu mai generos, în general.

Gama de motorizări include și un hibrid cu încărcare la priză

Gama de motorizări disponibilă pe noua generație Transit Custom include propulsoare diesel în versiuni de 110, 136, 150 și 170 CP. Cutia de viteze manuală, cu 6 trepte, este standard, dar versiunile de 136 și 170 CP pot fi echipate opțional cu o transmisie automată cu 8 rapoarte. De asemenea, un nou sistem de tracțiune integrală este disponibil, în premieră, pe acest model.

Clienții vor putea alege și un sistem de propulsie de tip Plug-in Hybrid. Ansamblul este preluat de la Kuga PHEV și combină un motor de 2,5 litri, pe benzină, un motor electric și o baterie de 11,8 kWh. Această motorizare produce un total de 232 CP și oferă o autonomie pur electrică de până la 56 de kilometri cu o singură încărcare.

Mai mult, Ford anunță că va lansa și o versiune complet electrică. Ford E-Transit Custom va fi echipat cu o baterie de 64 kWh și va putea parcurge până la 337 de kilometri o singură încărcare. Versiunile diesel au intrat deja în producție și primele exemplare vor fi livrate în al patrulea trimestru din 2023. Transit Custom Plug-in Hybrid va fi livrat în primăvara anului 2024, iar versiunea pur electrică va sosi pe piață în vara anului viitor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide