Ford avertizează: „Dacă ai această mașină, nu încărca bateria! Poate să ia foc!”

Autor: David Andrei 12 aug. 2020 Știri auto

Ford îi avertizează pe toți posesorii de Kuga PHEV. “Nu încărcați bateria!” Există un risc major de incendiu. Sunt vizate toate unitățile produse înainte de iunie 2020. Constructorul american îi va contacta pe proprietari pentru a-i chema la service.

GALERIE FOTO

Ford a emis o rechemare în service pentru toate unitățile Kuga PHEV care au fost construite înainte de 26 iunie 2020. Mai mult, constructorul american a decis suspendarea temporară a producției și vânzării SUV-ului plug-in hybrid, care s-a dovedit a fi un succes în prima parte a acestui an. Jumătate dintre unitățile Kuga vândute în Europa în 2020 sunt versiuni PHEV.

Cei care și-au primit mașina plug-in hybrid au fost deja contactați. Acestora li s-a transmis să nu încarce bateria și să folosească exclusiv modul de rulare “EV Auto”, scrie Autocar.co.uk. Sunt recomandări contradictorii având în vedere că șoferul nu poate rula exclusiv electric cu bateria descărcată.

Posesorii de Ford Kuga PHEV vor fi programați la service pentru remedierea defecțiunii imediat ce piesele necesare reparației vor fi pe stoc.

De ce poate lua foc Ford Kuga PHEV?

Ford suspectează o supraîncălzire a bateriei de înaltă tensiune, care ar putea determina izbucnirea unui incendiu. Acesta poate avea loc atunci când “vehiculul este parcat și lăsat nesupravegheat sau când este încărcat”, explică cei de la Ford.

Incendii la patru mașini noi au fost deja raportate, dar compania nu menționează nicio persoană rănită. Aproximativ 27.000 de mașini ar fi afectate de această problemă. Nu se știe câte dintre aceste unități au ajuns în România. În țara noastră, Ford Kuga PHEV are un preț de pornire de 33.650 de euro (36.350 de euro fără discount-ul oferit de Ford). Este o sumă trecută în dreptul versiunii cu echipare de bază Titanium, motor 2.5 Duratec și motor electric, care dezvoltă împreună 225 de cai putere. Modelul este echipat cu o transmisie automată CVT și cu tracțiune față.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide