Ford Craiova oprește temporar producția de vehicule și motoare. Câte zile durează suspendarea producției?

Autor: Marius Vişan acum 7 luni Știri

Ford Craiova a anunțat miercuri, 24 februarie, că va suspenda temporar producția de vehicule și motoare.

Astfel, uzina va intra într-o pauză pe o perioadă de 8 zile, începând cu 26 februarie. Oprirea producției are la bază problemele legate de furnizarea de semiconductori, situație care afectează o mare parte din industria auto globală.

Pe parcursul celor 8 zile in care producția va fi suspendata, iar angajații fabricii Ford Craiova vor fi plătiți conform acordurilor încheiate între companie și sindicate, și ținând cont de legislația in vigoare, precizează mediafax.ro.

Producția ar urma să fie reluată din data de 10 martie

La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și își adaptează planurile de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor din întreagă Europa.

Și uzina Dacia Mioveni a fost afectată de problema microcipurilor

Începând din data de 9 februarie 2021, Dacia a avut parte de trei zile fără producție la Mioveni din cauza lipsei microcipurilor, iar criza industriei auto europene s-ar putea prelungi și în următoarele trei-patru luni.

La acel moment Ford preciza că producția nu este afectată, în condițiile în care americanii redirec­ționează către Craiova componentele ne­cesare.

Criză semiconductorilor a afectat toate companiile auto din lume. La nivel european grupurile Renault, Stellantis (Fiat, Peugeot-Citroen, Opel) dar și VW sau Ford au anunțat opriri de producție din cauza lipsei componentelor electronice.

Cipurile sunt utili­zate în sisteme pre­cum mana­gementul moto­rului sau siste­mele de asistență la condus, componente care vin din Asia şi în special din Taiwan.

Criza microcipurilor a fost declanșată de un cumul de factori, inclusiv pandemia COVID-19, iar rezultatul a fost o perturbare severă a lanțurilor de furnizare pentru marii producători de componente electronice.


Sursa foto: ProMotor


Comentarii
Inchide