Ford estimează pierderi de trei miliarde de euro în 2023 de pe urma mașinilor electrice

Autor: Adrian Somai 23 mart. 2023 Știri auto

Ford a investit sume uriașe în ultimii ani în direcția tranziției către un viitor electric, pierderile înregistrate de gigantul american dovedindu-se a fi considerabile. Potrivit datelor din ultimii doi ani, divizia de mașini electrice a Ford Motor a înregistrat pierderi cumulate în valoare de aproape trei miliarde de euro.

Nici estimările pentru acest an nu se dovedesc a fi mai optimiste, grupul american asteptandu-se la pierderi de aproape trei miliarde de euro până la finalul anului în curs, potrivit Reuters. Conform ultimelor cifre, pierderile cumulate în intervalul 2021 – 2023 se ridică în total la aproximativ șase miliarde de euro.

Oficialii grupului american au anunțat cu această ocazie și că vor introduce o nouă modalitate de a raporta rezultatele financiare. Astfel, investitorii vor putea avea o imagine mai clară asupra performanțelor celor trei divizii principale ale grupului. Rezultatele aferente primului trimestru din acest an vor fi prezentate la sfârșitul primăverii, în data de 2 mai. Americanii au decis însă să nu mai publice rezultatele financiare defalcate pe regiuni de acum încolo, ci doar pe divizii de activitate.

Divizia de mașini electrice a Ford trebuie să devină profitabilă până în 2026

În ciuda rezultatelor financiare destul de slabe înregistrate de divizia electrică, grupul auto american se uită cu speranță și cu optimism la anii ce urmează. Astfel, conducerea Ford Motor se așteaptă ca divizia sa electrică să devină profitabilă până la finele anului 2026, cu o marjă de profit operațional de 8%.

Până la finalul anului curent, Ford de așteaptă la o creștere a capacității sale globale de producție, urmând ca 600.000 de vehicule electrice să fie asamblate în fiecare an. Obiectivul este unul îndrăzneț pentru viitor, Ford propunandu-și ca această capacitate de producție anuală să crească până la două milioane de vehicule până la finalul anului 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide