Ford înființează o nouă divizie dedicata dezvoltarii mașinilor autonome

Autor: Adrian Somai 06 mart. 2023 Știri auto

Ford a anunțat la sfârșitul săptămânii trecute înființarea unei noi divizii dedicate dezvoltării mașinilor autonome. Latitude AI este, așadar, numele pe care îl vom auzi destul de des în următorii ani atunci când va veni vorba despre tehnologia de conducere autonomă a constructorului american.

Potrivit unui comunicat de presă emis de constructorul de peste Ocean, divizia Latitude AI are ca misiune exclusivă dezvoltarea unor sisteme noi de conducere autonomă pentru viitoarele modele de serie din portofoliu. Pentru început, divizia numără 550 de angajați, cei mai mulți dintre ei fiind foști angajați ai diviziei Argo AI, altă companie care avea ca obiect de activitate tot dezvoltarea sistemelor de conducere autonomă.

O bună parte dintre viitoarele modele de serie din gama Ovalului Albastru vor fi echipate cu tehnologii de conducere autonomă, care vor avea la rândul lor la bază inteligența artificială. Un exemplu în acest sens ar putea fi BlueCruise, un sistem care a acumulat deja peste 80 de milioane de kilometri.

Ford promite șoferilor un nivel de stres mai scăzut la volan

„Credem că tehnologia de conducere autonomă va contribui la îmbunătățirea siguranței și va aduce, în același timp, experiențe noi pentru clienți, care reduc stresul și care îi vor ajuta pe aceștia să economisească timp pentru a se concentra asupra alegerilor lor”, a declarat Sammy Omari, CEO-ul Latitude AI și directorul executiv al departamentului de conducere autonomă Ford.

Una dintre tehnologiile pe care americanii le-au adus în discuție promite șoferilor un nivel de stres mai scăzut la volan, în special atunci când aceștia sunt prinși în ambuteiaje. Oficialii Ford susțin că este nevoie de o asemenea tehnologie, mai ales în condițiile în care datele arată că un șofer petrece în medie aproximativ o sută de ore pe an stând în trafic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide