Ford face restructurări în Europa. Câți angajați urmează să concedieze

Autor: Ionuț Vîlciu 23 ian. 2023 Știri auto

Ford urmează să facă restructurări în Europa, pentru a se pregăti pentru pregăti de introducerea gamei sale de mașini electrice. O parte dintre angajații companiei vor fi concediați.

Ford creează o nouă structură de afaceri în Europa, deoarece renunță la segmentele de volum cu marjă scăzută pentru a se concentra pe mașinile complet electrice, scrie Automotive News.

Producătorul auto intenționează să reducă forța de muncă de la sediul central european și de la fabrica din Köln, Germania. Acest lucru pare că va afecta peste 1.000 de oameni, iar acest lucru survine în urma deciziei de a comercializa doar mașini electrice.

Ford își schimbă abordarea și va produce doar mașini electrice

Ford se retrage din segmentele de volum cu marjă redusă, cum ar fi mașinile mici și modelele compacte, în încercarea de a-și face afacerea europeană profitabilă în mod sustenabil.

Producătorul de automobile cheltuiește 2 miliarde de dolari (1.839.200.000 de euro) pentru a-și converti fabrica din Köln pentru a construi două mașini electrice. Acestea vor fi bazate pe platforma MEB a grupului Volkswagen. Între timp, producția hatchback-ului Fiesta. Compania va renunța și la compacta Focus începând cu 2025, după ce a încheiat producția mașinii la fabrica sa din Saarlouis, Germania.

Gama de vehicule de pasageri pe care Ford o va vinde în Europa va deveni complet electrică până în 2030 și se așteaptă ca două treimi din vânzările de furgonete comerciale să fie complet electrice sau hibride plug-in până la aceeași dată.

Se preconizează că reducerile de locuri de muncă se vor concentra puternic asupra centrului tehnic Ford din Merkenich, de lângă Köln, potrivit rapoartelor presei germane.

Ford nu a stabilit încă numărul exact al concedierilor, dar se așteaptă o decizie în primăvară, se arată în rapoarte. Reducerile de locuri de muncă vor afecta în mare parte Germania, dar se vor întâmpla și pe alte piețe europene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide