Sfârșit de carieră pentru Ford Focus. Producția compactei americane va fi oprită în 2025

Autor: Mihai Morcovescu 23 iun. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford a anunțat în mod oficial că modelul de clasă compactă Focus va fi eliminat din gamă în 2025. Uzina din Germania unde acesta este produs va fi cel mai probabil vândută către un alt producător.

Ford Focus va continua să fie vândut doar în China

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Pe 4 aprilie 2022, americanii au asamblat ultimul exemplar Mondeo la fabrica din Valencia trei decenii și cinci generații. Nu a durat foarte mult până când în industrie au apărut informații potrivit cărora viitorul lui Focus era pus sub semnul întrebării.

Un prim pas îl reprezintă diminuarea producției după 29 august. Din păcate pentru fanii mărcii, lucrurile nu se vor opri aici. Oficialii Ford au confirmat oficial că modelul compact va fi eliminat din gamă în 2025.

Anunțul a fost făcut chiar de șeful Ford Europe, Stuart Rowley, într-o declarație pentru publicația Autonews. În plus, uzina din Saarlouis (Germania) unde acesta este produs ar putea fi vândută după încetarea producției.

„Căutăm oportunități alternative pentru producția de mașini la Saarlouis, inclusiv vânzarea uzinei către alți producători. Nu avem în ciclul nostru de planificare un model suplimentar care să fie produs în această uzină”, a spus Rowley, care a adăugat că Focus nu va avea un înlocuitor direct și nici nu va primi o versiune complet electrică.

Patru generații și 24 de ani de producție

Primul Ford Focus a fost lansat pe piață în 1998, ca înlocuitor al vechiului Escort. Trei ani mai târziu a primit un facelift, iar în 2004 a apărut a doua generație. Aceasta a fost vândută în Europa până în 2010 când a fost introdusă cea de-a treia iterație.

Aceasta a fost și cea mai longevivă din istoria compactei americane, fiind produsă până în 2018, când a fost lansată actuala generație. Aceasta a primit un binemeritat facelift în 2021.

Cel mai probabil, Ford Focus va continua să fie comercializat doar în China. De altfel, atât Focus, cât și Mondeo au versiuni destinate exclusiv pentru această piață, unde sunt și produse. Sedanul de clasă medie a primit o nouă generație, ceea ce înseamnă că va fi comercializat pentru mult timp de acum înainte.

Sursa: Autonews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide