Ford Focus este pe cale de dispariție, dar rămâne o mașină solidă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 mai 2023 Știri auto

Cu toate că urmează să fie scos din producție, Ford Focus rămâne un hatchback competent, apreciat de foarte mulți clienți, care aleg compacta chiar și în această piață dominată de SUV-uri.

Ford Focus va rămâne în mintea pasionaților drept unul dintre cele mai importante hatchback-uri grație dinamicii și a ținutei bune de drum de care s-au bucurat toate cele patru generații ale compactei.

Am testat cea mai nouă versiune a lui Focus și, chiar dacă va ieși din producție în 2025, rămâne o mașină capabilă, agilă, cu spațiu suficient pentru tinerii care nu vor să adopte ideea de SUV. Am avut la dispoziție un Ford Focus în echiparea Titanium X, cu motorul de 1.o litri, ce dezvoltă 155 CP și beneficiază de tehnologia mild-hybrid. Motorul este conectat la transmisia automată cu 7 trepte.

Exemplarul testat a fost foarte bine accesorizat, fiind o echipare superioară, așa că vom vedea mai multe elemente pe care nu le prea întâlnim pe alte exemplare de Focus, precum farurile LED complet adaptive sau jantele cu design specific.

Ford Focus este o alegere ideală pentru cei ce caută o mașină nouă, dar nu vor un SUV

Spunem acest lucru deoarece Focus oferă un volum mare în portbagaj chiar și în versiunea hatchback. Compacta dispune de 392 de litri bine compartimentați, fiind chiar mai mare decât la Volkswagen Golf.

Interiorul mașinii testate de noi a venit cu tapițerie din material textil și scaune cu reglaje manuale, dar pachetul de iarnă aduce scaune, volan și parbriz încălzite, opțiuni de confort foarte bune pentru anotimpul rece.

Pentru zilele mai toride, trapa panoramică va aduce mai mult aer curat și lumină în habitaclul mașinii. De asemenea, mașina beneficiază și de climatizare pe două zone, ale cărei comenzi sunt integrate în ecranul central de 12 inch. Tot în format digital este și tabloul de bord, care are o rezoluție bună și conferă un aspect modern interiorului.

Ford Focus are un preț de pornire de 23.600 de euro în România. Configurația testată de noi a avut un preț de 32.500 de euro, după ce aplicăm reducerile obținute prin programul Rabla.

VIDEO

Video: Luci Popa

Text: Ionuț Vîlciu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide