Ford Fusion, viitorul SUV de clasă medie al americanilor, va sosi în 2023

Autor: Mihai Morcovescu 15 ian. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford pregătește în mare secret un SUV de clasă medie, care ar urma să se numească Fusion. Viitorul model ar trebui să-și facă debutul oficial în cursul anului 2023 și va umple golul lăsat în gamă de actualul Ford Mondeo. Producția europeană a emblematicului sedan va fi oprită definitiv în acest an.

Ford Fusion va înlocui actualul Edge

Viitorul Ford Fusion va înlocui un alt SUV, Edge, cel mai mare existent în gama constructorului de peste Ocean. Potrivit informațiilor publicate de italienii de la Autoblog, noul Fusion va fi destinat atât pieței din Europa, cât și celei din America de Nord.

SUV-ul de dimensiuni medii va împrumuta arhitectura de la crossover-ul Kuga. Diferența o va face configurația habitaclului cu șapte locuri de care va beneficia Fusion.

Din punct de vedere estetic, viitorul SUV va fi foarte asemănător cu modelul Equator. Acesta din urmă este comercializat exclusiv pe piața chineză. Gama Fusion va include un nivel de echipare Active, care va oferi dotări specifice regimului de rulare off-road.

Până la această oră nu se știe ce motorizări va avea Ford Fusion. Cu toate acestea, este de așteptat să fie disponibil în versiuni mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid.

Dacă aceste informații vor fi confirmate, asta înseamnă că numele Fusion va reveni în Europa. Această denumire a fost legată timp de zece ani (2002-2010) de un model de clasă mică. Acesta a fost înlocuit în gamă de modelul B-Max, care a fost comercializat timp de cinci ani (2012-2017).

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Autoblog


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide