Ford Kuga renunță la motoarele diesel. Care este motivul?

Autor: Mihai Morcovescu 11 dec. 2021 Știri auto

Oficialii Ford au luat o decizie radicală și au anunțat că renunță la motorizările diesel ale SUV-ului compact Kuga. Este cel de-al doilea model din gama „ovalului albastru” care nu va mai fi disponibil cu propulsoare pe motorină, după Fiesta în 2020.

În aceste condiții, singurul vehicul disponibil de acum înainte cu motoare diesel va fi Focus. În schimb, modelele Fiesta, Ecosport, Puma, Kuga, Mondeo, S-Max și Galaxy vor utiliza în continuare propulsoare pe benzină sau hibride.

Ford Kuga doar pe benzină și hibrid

Până acum, Kuga a fost oferit cu motoare diesel Ecoblue de 1,5 și 2,0 litri, care produceau până la 187 CP. SUV-ul compact este disponibil acum în variante hibride și plug-in hybrid, alături de motorul pe benzină 1.5 Ecoboost.

Decizia eliminării motoarelor diesel vine ca urmare a faptului că cererea s-a mutat către versiunile cu propulsie pe benzină și către cele hibride.

Dieselul a reprezentat doar 10% din totalul vânzărilor pentru Kuga, scrie Autocar.co.uk. În schimb, variantele hibrid plug-in (PHEV) au înregistrat creșteri ale vânzărilor, ajungând la o pondere de 39,7%. Modelele electrice cu baterie (BEV) au înregistrat, la rândul lor, o creștere de 110 procente.

Ford nu este singurul producător care elimină din gamă versiunile diesel. Seat a retras deja variantele pe motorină ale modelelor Ibiza și Arona, în 2020, în timp ce Volvo a retras variantele diesel XC40 și S90.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide