Ford își somează angajații să se vaccineze, altfel vor intra în concediu fără plată

Autor: Mihai Morcovescu 04 nov. 2021 Știri auto
Ford își somează angajații să se vaccineze, altfel vor intra în concediu fără plată

Ford Motor le-a cerut tuturor angajaților săi din SUA să se vaccineze până pe data de 8 decembrie, altfel vor intra în concediu fără plată. Producătorul american le-a transmis un mesaj celor aproximativ 32.000 de angajați prin care i-a informat în legătură cu această obligativitate.

Purtătoarea de cuvânt a companiei, Monique Brentley, a anunțat că oficialii Ford vor ține cont de scutirile religioase şi de cele medicale pentru angajaţii care nu se pot vaccina.

Angajaţii care vor refuza vaccinarea şi nu dețin scutire medicală sau religioasă aprobată vor fi trimiși în concediu fără plată cu protejarea locului de muncă pentru o perioadă de 30 de zile. Nu este, însă, clar ce se va întâmpla după expirarea celor 30 de zile.

„Sănătatea şi siguranța forţei noastre de muncă rămân prioritatea noastră principală şi am fost foarte încurajaţi de sprijinul angajaţilor noştri pentru a ne conforma protocoalelor, inclusiv a celor peste 84% dintre angajaţii salariaţi din SUA care sunt deja vaccinaţi. Pe măsură ce continuăm să punem în aplicare măsuri pentru a ne proteja echipa, Ford va cere acum ca majoritatea angajaţilor salariaţi din SUA să fie vaccinaţi complet împotriva Covid-19 până pe 8 decembrie, ceea ce se aliniază, de asemenea, la liniile directoare ale guvernului SUA referitoare la contractorii federali”, se precizează în comunicatul trimis prin e-mail și semnat de Monique Brentley.

Sindicatul încurajează vaccinarea

Măsura celor de la Ford vine într-un moment în care Administraţia pentru Securitate şi Sănătate Ocupaţională finalizează o regulă separată, care impune întreprinderile cu cel puţin 100 de angajaţi, care acoperă aproximativ două treimi din forţa de muncă din sectorul privat, să aplice o politică obligatorie de vaccinare împotriva Covid-19. Excepție face cazul în care companiile oferă lucrătorilor posibilitatea să fie testaţi periodic.

Constructorii din industria auto de peste Ocean au fost reticenţi în legătură cu obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 înainte de această nouă regulă, care le va acoperi şi forţa de muncă sindicalizată.

Atât Ford Motor, cât şi General Motors solicitau anterior angajaţilor să prezinte documentul de vaccinare. De partea sa, Ford a inițiat în mod voluntar procesul de depunere a documentului de vaccinare pentru lucrătorii săi care sunt plătiţi la numărul de ore lucrate și care sunt reprezentaţi de sindicatul United Auto Workers (UAW).  În schimb, reprezentanții GM nu au dat un răspuns imediat cu privire la o posibilă modificare a politicilor de vaccinare pentru lucrătorii lor.

Sindicatul UAW i-a încurajat pe membrii săi să se vaccineze, dar nu a susținut ideea ca vaccinurile să fie obligatorii pentru angajați.

Sursa: Ford

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide