Ford lansează Focus ST Edition – Este pregătit pentru circuit cu 280 CP și suspensie reglabilă – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 10 apr. 2024 Știri auto

Ford a anunțat o nouă versiune pentru Focus ST. Noul model dezvoltat de echipa Ford Performance este destinat utilizării pe circuit, dar și vieții de familie.

Focus ST Edition propune cel mai ridicat nivel de performanță de până acum, dar nu vrea să facă rabat de la caracterul unei mașini de familie care oferă practicalitate. Astfel, dacă vrei să îți duci repede copiii la școală dimineața, s-ar putea să fie varianta câștigătoare.

Actuala generație Focus nu a beneficiat de tratamentul RS, așă că doritorii de viteză au trebuit să se mulțumească cu Focus ST, care folosește un motor similar, de 2,3 litri, dar cu ceva mai puțină putere. Ford Focus ST Edition reprezintă cea mai dinamică evoluție a modelului și vine echipat cu o nouă suspensie reglabilă, despre care producătorul spune că a fost testată pe scară largă în Europa.

Sistemul de suspensie, produs de specialiștii de la KW Automotive, dispune de carcase de amortizoare din oțel inoxidabil și arcuri ce permit o gardă la sol cu 10 mm mai mică în față și în spate în comparație cu Focus ST standard. Clientul are la dispoziție posibilitatea de a regla suplimentar garda la sol cu 20 mm. Rata de amortizare este cu peste 50% mai mare în comparație cu Focus ST standard.

Ford Focus ST Edition – Mai dinamic ca niciodată

În plus, Focus ST Edition este livrat cu un document tehnic care oferă setările recomandate ale suspensiei pentru o varietate de condiții de conducere – inclusiv setări specifice pentru Nordschleife, în cazul în care plănuiți să faceți o vizită pe faimosul circuit. În combinație cu noua suspensie reglabilă vor lucra noile jante de 19 inch, mai ușoare cu 10% comparativ cu cele standard. Noile jante sunt îmbrăcate cu anvelope Pirelli P Zero Corsa.

Disponibil exclusiv în configurație hatchback cu cinci uși și cutie de viteze manuală cu șase trepte, Focus ST Edition dispune de un motor de 2,3 litri, capabil să furnizeze 280 CP și 420 Nm. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,7 secunde și atinge o viteză maximă de 250 km/h.

Toate unitățile Focus ST Edition vin în culoarea Azura Blue – exclusivă pentru gama Focus ST – completată de finisaje High Gloss Black pentru jante, plafon, spoiler spate și difuzor, oglinzi retrovizoare și emblema ST. În interior există cusături Motion Blue pentru scaunele Ford Performance, volan, schimbătorul de viteze și alte elemente ale consolei centrale.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide