Ford va elimina un model celebru, foarte îndrăgit în România

Autor: ProMotor 25 mart. 2021 Știri auto

Pe măsură ce mașinile evoluează spre un viitor complet electric, preferințele consumatorilor se schimbă și ele. Ca urmare a acestor schimbări, compania Ford va elimina treptat modelul Mondeo la sfârșitul lunii martie 2022.

Ford Mondeo a împlinit anul acesta 28 de ani. A fost primul autovehicul Ford considerat o mașină “globală”, menită să consolideze gama de modele Ford din întreaga lume. De la lansarea sa în Europa, unde a înlocuit Ford Sierra, vânzările Mondeo au ajuns până în prezent la aproximativ cinci milioane de unități.

VIDEO

 

Ford Mondeo s-a vândut în cinci milioane de unități

Cu toate acestea, compania a anunțat că va continua să investească într-un viitor electrificat. Din acest plan face parte și noul motor Duratec hybrid 2.5 litri care va fi construit la uzina din Spania de la sfârșitul anului 2022. Totodată, Ford va crește și capacitatea de asamblare a bateriilor.

Ford va elimina Mondeo, dar se îndreaptă spre un viitor electrificat

Fabrica din Valencia va începe să producă motorul Duratec hybrid 2.5 litri la sfârșitul anului 2022. Unitatea de 2.5 litri echipează versiunea europeană Kuga PHEV, dar și celelalte versiuni Kuga, Galaxy și S-MAX Full Hybrid. Motorul pe benzină cu ciclul Atkinson, de 2.5 litri este primul de acest tip produs de Ford în Europa.

Motorul Duratec hybrid 2.5 litri este produs în prezent la uzina Ford din Chihuahua, Mexic. El va fi fabricat și în Valencia alături de motoarele pe benzină EcoBoost de 2.0 și 2.3 litri, pentru care cererea de piață este considerabilă.

Compania a confirmat o investiție suplimentară de 5,2 milioane de Euro în asamblarea bateriilor la fabrica din Valencia.

Ford și-a dezvoltat gama de autovehicule în Europa cu modele precum Kuga, Puma și Explorer PHEV. Compania introduce noi modele în Europa, începând cu noul Mustang Mach-E, complet electric și versiunea Mustang Mach-E GT care va fi lansată anul acesta.

Până la jumătatea anului 2026, 100% din gama de vehicule Ford din Europa va fi cu zero emisii, complet electrică sau plug-in hybrid, cu obiectivul de a atinge o gamă complet electrică până în 2030.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: FORDComentarii
Inchide