Ford Mustang Dark Horse R va concura în propria clasă. Are motor V8 cu peste 500 CP și cutie manuală

Autor: Ionuț Vîlciu 31 iul. 2023 Știri auto

Ford a dezvăluit noul Mustang Dark Horse R, o mașină creată pentru circuit a lui Mustang Dark Horse. Noul model beneficiază de un motor V8 ce dezvoltă peste 500 CP, dar și de numeroase modificări de ordin tehnic și estetic.

Ford Mustang Dark Horse este, pentru moment, versiunea de top a noii generații a pony car-ului american. Acea mașină va bucura proprietarii cu un V8 de 5.0 litri, care dezvoltă 507 CP, dar Ford ridică nivelul și mai mult. Așa s-a născut Mustang Dark Horse R, o mașină creată strict pentru circuit și care va putea concura în noua serie Mustang Challenge.

La exterior, mașina iese în evidență prin modificările aduse exteriorului, care nu au doar rol estetic, ci și aerodinamic. Există un splitter nou, mai agresiv, pentru partea frontală, dar și un spoiler de mari dimensiuni montat pe capacul portbagajului.

De asemenea, Mustang Dark Horse R primește un set nou de jante de 19 inch, încălțate cu anvelope slick, pentru o aderență sporită. Pentru ca motorul să respire mai bine, dar probabil că și oferă o coloană sonoră pe măsură, mașina este dotată cu un sistem de evacuare de la Borla.

Ford Mustang Dark Horse R va concura în propria competiție

Cabina a fost golită de tot ce nu era necesar, pentru a face mașina cât mai ușoară cu putință. Interiorul mașinii a fost echipat cu un volan detașabil, o cușcă de protecție și scaune de curse Recaro cu centuri Sparco.

Din punct de vedere tehnic, diferențele nu sunt foarte mari, comparativ cu mașina de stradă pe care este bazată varianta pentru circuit. Motorul este cel V8 de 5.0 litri, aspirat natural, care dezvoltă peste 500 CP. Mașina are un sistem de răcire mai potent pentru motor și transmisie, evacuarea Borla creată special pentru competiții și o celulă de combustibil. Motorul este cuplat la o cutie manuală cu 6 trepte preluată de la mașina de serie. Inclusiv frânele sunt preluate direct de pe modelul de stradă.

Noul Ford Mustang Dark Horse R va concura într-o nouă serie fondată de către Ford Performance Racing School. Aceasta se numește Mustang Challenge și va rula sub egida regulamentului IMSA. Sezonul inaugural va avea loc în 2024, iar calendarul va avea între 10 și 12 etape și va include 5 sau 6 circuite din America de Nord. Mașina costă 145.000 de dolari, iar livrările vor începe din 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide