Mercedes dezvăluie primele detalii despre viitorul AMG GT: motoare V8 și tracțiune integrală

Autor: Adrian Somai 23 iul. 2023 Știri auto
Mercedes dezvăluie primele detalii despre viitorul AMG GT: motoare V8 și tracțiune integrală

Noua generație a modelului de performanță Mercedes AMG GT este așteptată cu sufletul la gură de marea majoritate a pasionaților auto, constructorul german dezvăluind recent câteva detalii tehnice cu privire la noile modele. Astfel, aflăm că noua generație AMG GT ne va fi oferită cu motoare V8 adaptate la normele Euro 7 și un sistem de tracțiune integrală.

Potrivit britanicilor de la Autocar, noua generație AMG GT este construită având la bază arhitectura Modular Sport Architecture, aceeași bază ca și în cazul modelului AMG SL. În aceste condiții, se pare că vom avea destul de multe similarități de ordin tehnic între AMG GT și AMG SL. Spre exemplu, noul AMG GT va primi cutia de viteze automată cu noua trepte pe care am văzut-o recent pe modelele SL. Același lucru este valabil și pentru sistemul de tracțiune integrală.

Modelele de generație nouă Mercedes-AMG GT vor câștiga puțin în dimensiuni, ceea ce înseamnă și că vor oferi ceva mai mult spațiu la interior pentru pasageri. Noile modele ne vor fi oferite cu o configurație 2 + 2 în ceea ce privește numărul de scaune. Din punct de vedere tehnic, noile modele vor fi echipate cu o suspensie cu brațe duble pentru puntea din față și una multi-link pentru puntea din spate.

Noua generație AMG GT va fi echipată exclusiv cu motoare termice

Așa cum spuneam și mai devreme, noua generație de modele de performanță AMG GT va primi cu această ocazie motoare V8 adaptate special pentru a face față viitoarelor norme de poluare Euro 7. Potrivit spuselor lui Michael Schiebe, șeful diviziei AMG, viitoarea generație AMG GT va fi disponibilă pentru început doar alături de niște motoare cu ardere internă.

Cea de-a doua generație a modelului de performanță AMG GT va fi lansată pe piață în toamna acestui an. Potrivit informațiilor actuale, noile modele vor debuta în fața publicului larg în luna septembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide