Ford Mustang GT500 Code Red – Cod roșu de cai putere

Autor: Ionuț Vîlciu 23 aug. 2022 Știri auto

Shelby American oferă un pachet de modificări care îi conferă lui Ford Mustang GT500 putere demnă de teritoriul hypercar-urilor.

Ford Mustang GT500 este deja unul dintre cele mai puternice muscle car-uri produse vreodată. Cu 760 de cai putere la dispoziție dintr-un V8 de 5,2 litri, mașina se numără printre cele mai puternice modele de serie aflate la vânzare. Cu acestea, Shelby American a decis că nu i-ar mai strica niște ponei în plus.

Shelby American a fost creată de Carroll Shelby. Acesta a fost un pilot de curse, dar și un antreprenor important pe scena auto americană. Compania sa continuă să funcționeze și azi, iar pachetul Code Red este ultima sa creație.

Kit-ul de performanță creat de Shelby American pentru Ford Mustang GT500 duce puterea la un total de 1000 de cai putere și peste 1000 Nm. Deja putem vorbi de cifre demne de un Koenigsegg. Cu toate acestea, cei 1000 de cai sunt obținuți cu benzină normală. În momentul în care se folosește E85, mașina ajunge să producă circa 1300 de cai putere și peste 1300 Nm. Cifrele acestea de putere au fost obținute cu ajutorul a două turbine. În mod normal, Mustang GT500 vine cu un V8 supraalimentat cu compresor. Shelby a decis să înlocuiască compresorul mecanic cu o pereche de turbine. De asemenea, au fost instalate galerii de evacuare din inox, pistoane și injectoare noi, dar și un nou software pentru motor.

Ford Mustang GT500 Code Red – Arată la fel de fioros pe cât de puternic este

Pentru a se asigura că GT500 are impactul vizual potrivit pentru abilitățile sale, Shelby furnizează o capotă nouă, splitter frontal, un difuzor spate și un spoiler. Toate elementele sunt realizate din fibră de carbon. De asemenea, este montat și un kit de caroserie care face mașina mai lată.

Pentru a ține toată puterea pe drum, și trenul de rulare a fost revizuit. Au fost montate arcuri noi, amortizoarele au fost recalibrate, iar mașina primește și un set nou de jante forjate.

Doar 30 de astfel de mașini vor fi construite. Ele vor rezulta din modificarea a 30 de Mustang-uri GT500 din fiecare dintre anii de producție 2020-22 cu kit-ul cuprinzător de modernizare a caroseriei, șasiului și transmisiei. Prețul va fi de 209.995 de dolari, nefiind inclus și costul mașinii donatoare.

Sursa: Carscoops

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Carscoops


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide