Ford Mustang împlinește 60 de ani. Producătorul a lansat o ediție specială cu această ocazie

Autor: Ionuț Vîlciu 17 apr. 2024 Știri auto

Ford Mustang a împlinit oficial 60 de ani, iar Ford celebrează această aniversare cu o ediție specială destinată emblematicului model american.

Mustang este un nume care nu mai are nevoie de nicio introducere. Lansat în 1964, a devenit rapid unul dintre cele mai importante modele din istoria companiei americane, iar în 2024 aniversează 60 de ani de carieră.

Pentru a marca acest moment din istoria modelului Mustang, Ford a lansat o ediție specială pentru noua generație a muscle car-ului. Este vorba doar despre un pachet estetic, care aduce modificări subtile, dar de efect. Roțile sunt primul lucru pe care îl observăm. Acestea măsoară 20 de inch și sunt inspirate de jantele specifice anilor 1960.

Pe lângă jantele speciale, mașina a primit embleme și un set de dungi inspirate de modelele clasice. De asemenea, grila frontală a fost inspirată, de asemenea, de clasicele modele Mustang. În plus, oglinzile laterale sunt finisate cu argintiu, efect care ne aduce aminte de modelele clasice.

Ford Mustang aniversează 60 de ani de carieră

Ediția aniversară pentru Ford Mustang va fi disponibilă în America și doar pentru versiunea GT Premium, echipată cu motorul V8 de 5,0 litri. Fiind un pachet pur estetic, mecanica rămâne neatinsă. Astfel, mașina păstrează același motor V8 Coyote de 5,0 litri, care produce 480 CP. Puterea este transmisă exclusiv pe puntea spate fie printr-o transmisie manuală cu 6 trepte, fie printr-o cutie automată cu 10 rapoarte. De asemenea, clienții pot alege dacă vor o ediție aniversară sub formă de coupe sau decapotabilă. Ford va construi doar 1.965 de exemplare ale ediției aniversare, din motive mai mult decât evidente. Prețul va fi anunțat la sfârșitul anului, când mașinile vor ajunge la dealeri.

Noua generație Ford Mustang este disponibilă și în România, iar clienții au la dispoziție doar motorizarea de 5,0 litri V8. Aceasta poate fi cuplată cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu cea automată cu 10 viteze.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide