Ford Mustang Mach-E a fost cea mai bine vândută mașină nouă din Norvegia în mai 2021

Autor: Marius Vișan 02 iun. 2021 Știri auto

Ford Mustang Mach-E a trecut pe primul loc în topul vânzărilor pe piața norvegiană luna trecută. Chiar dacă este o piață mică, Norvegia reprezintă o piață destul de influentă în domeniul mașinilor electrice.

Este prima țară din lume în care s-au vândut mai multe mașini electrice decât pe benzină sau motorină. Această performanță a fost înregistrată în 202.

Vânzările modelului Ford Mustang Mach-E au decolat ca o rachetă luna trecută

În luna mai, vehiculele electrice au reprezentat 60,4% din totalul vânzărilor din țară, conform Federației Rutiere Norvegiene.

În total, 14.063 de vehicule noi au fost înmatriculate în Norvegia în mai 2021, o creștere de 75% față de totalul de 8.000 din mai 2020, perioadă afectată de pandemia covid-19. În mod impresionant, Mustang Mach-E a reprezentat aproape 10% din toate înmatriculările de mașini noi de luna trecută, cu un total de 1.384.

Al doilea vehicul cel mai bine vândut în mai 2021 a fost hibridul Toyota Rav4 cu 853 de unități înmatriculate. Acesta este urmat îndeaproape de Skoda Enyaq (795 de unități) și Volkswagen ID.4 (774 de unități). Interesant este că Tesla Model 3 (504 unități) a fost doar al șaselea cel mai bine vândut vehicul din Norvegia în luna mai. Acesta poate fi un semn că Tesla nu este imună la amenințările altor vehicule electrice.

Despre Ford Mustang Mach-E

Mustang Mach-E este unul dintre cele mai interesante vehicule pe care Ford le-a construit vreodată. Mustang Mach-E în versiunea Standard Range dispune de baterie Litiu-Ion cu capacitatea de 75.7 kWh.

În versiunea Extended Range are o baterie de 98.8 kWh. Autonomia vizată este de până la 600 de kilometri în configurația cu roți motrice spate. Bateriile sunt formate din 288 de celule Litiu-Ion în specificația Standard Range și din 376 de celule Litiu-Ion în specificația Extended Range.

Conceput pentru a maximiza spațiu interior și pentru a contribui la o dinamică optimizată a mașinii printr-un centru de greutate coborât, pachetul de baterii este așezat în podea între cele două punți și a fost testat la temperaturi extreme, de până la minus 40 de grade Celsius.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide