Ford pregătește o nouă platformă pentru viitoarele sale modele electrice

Autor: Adrian Somai 17 ian. 2023 Știri auto

Ford se folosește la ora actuală de un parteneriat cu Volkswagen care îi dă acces la platforma MEB a grupului german pentru două dintre modelele sale, însă lucrurile ar putea să se schimbe în perioada următoare. Și asta pentru că americanii plănuiesc să dezvolte o platformă nouă pentru viitoarea generație de modele electrice comercializate pe Bătrânul Continent.

În urmă cu mai bine de doi ani, Ford și Volkswagen au anunțat un parteneriat prin care Ford obținea acces la platforma MEB a grupului german pentru viitoarele sale modele electrice. Mai exact, platforma MEB ar urma să stea la baza unui viitor crossover sport cu propulsie electrică și a unui crossover de clasă medie. Ambele modele ar urma să fie lansate chiar în acest an, făcând parte din strategia Ovalului Albastru de a comercializa pe plan european 0 modele electrice până în 2024.

Potrivit Carscoops, Ford se gândește însă din ce în ce mai serios la dezvoltarea unei platforme proprii pentru următoarea generație de modele electrice. Există chiar și o declarație oficială a lui Martin Sanders care confirmă acest lucru, șeful diviziei de mașini electrice Ford din Europa spunând că această platformă nouă ar urma să apară pe piață cel mai devreme în anul 2025. Totodată, Sanders a mai spus că noua platformă va fi “foarte versatilă și foarte capabilă” și că “nu va avea niciun fel de legătură cu platforma Volkswagen”.

Ford nu renunță la parteneriatul cu Volkswagen

În același timp însă, Martin Sanders a declarat că Ford nu își dorește să renunțe la parteneriatele cu alte mărci, precum a fost cazul celui cu Volkswagen. Astfel, constructorul de peste Ocean este deschis la orice discuție pe această temă.

Parteneriatul dintre Ford și Volkswagen este în plină desfășurare la această oră, noile generații Ford Ranger și VW Amarok fiind bazate pe o platformă comună. În plus, colaborarea lor nu se oprește doar la modelele cu propulsie electrică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide