Ford prezintă ediția specială GT Heritage Holman Moody, care va fi ultima bazată pe legendarul supercar

Autor: Promotor 17 apr. 2022 Știri auto

Producătorul american de automobile Ford a lansat cea de-a noua ediție specială din seria Heritage pentru actualul model GT. Noua ediție este dedicată modelului GT40 care a urcat pe treapta a treia a podiumului în celebra cursă de 24 de ore de la Le Mans din 1966. De asemenea, aceasta este și ultima ediție deoarece, în 2022, americanii vor renunța la actualul lor supercar după cinci ani de la debutul producției.

Omagiu adus modelului Ford GT40 care a scris istorie la Le Mans în 1966

La fel ca celelalte opt ediții Heritage, și aceasta aduce un omagiu modelului GT40 și victoriilor obținute de acesta la Le Mans. Actuala ediție specială este vopsită într-o nuanță aurie, similară cu cea folosită de modelul GT40 care termina pe locul 3 în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966.

Ford învingea atunci rivala Ferrari, reușind o triplă istorică. Bolizii echipei Shelby-American pilotați de Bruce McLaren și de Ken Miles au încheiat cursa pe primele două locuri „cot la cot”. Pe locul al treilea sosea modelul GT40 avându-l la comenzi pe Ronnie Bucknum din echipa Holman Moody.

Noul GT Holman Moody Heritage Edition vine cu o serie de accente roșii, iar pe capota față și pe uși este desenat numărul 5. De asemenea, mai multe elemente sunt realizate din fibră de carbon. Este vorba despre splitter-ul frontal, oglinzile laterale, jantele de 20 de inch, prizele de aer, capota spate și difuzorul posterior.

La interior regăsim scaune sport, confecționate din același material și îmbrăcate în piele Alcantara. Pentru a se asorta cu vopseaua caroseriei, acestea au cusături aurii. De asemenea, mașina prezintă numeroase finisaje de carbon la nivelul ușilor, a planșei de bord și a consolei centrale. Propulsorul este același: un V6 EcoBoost de 3,5 litri. Acesta livrează o putere maximă de 660 CP.

Noua ediție specială Ford GT Holman Moody Heritage Edition va fi expusă la Salonul Auto de la New York. Mașina va sta alături de modelul original din 1966. Deocamdată nu se știe în câte exemplare va fi produsă ediția limitată. Precedentele ediții au fost fabricate în cel mult 50 de unități.

Producția modelului de serie Ford GT este de așteptat să se încheia în luna decembrie. Numărul total este de 1.350 de modele.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford



Comentarii
Inchide