A fost lansat Ford Puma facelift 2024. Ce aduce nou crossover-ul produs la Craiova

Autor: Ionuț Vîlciu 07 feb. 2024 Știri auto

Ford Puma facelift a fost prezentat oficial și am avut ocazia să îl vedem îndeaproape. Avem primele impresii și vom detalia ce s-a schimbat la crossover-ul produs la Craiova.

Ford a pregătit un facelift pentru popularul crossover Puma, produs la Craiova. Puma este un model de succes pentru producătorul american, cu 560.942 de unități produse până acum la fabrica din Craiova. De asemenea, Ford Puma a fost cel mai vândut automobil în Marea Britanie în 2023.

Pentru a se asigura că mașina rămâne competitivă, Ford a aplicat un facelift pentru crossover-ul de segment B. Astfel, Puma beneficiază acum de un design exterior ușor modificat, un interior mai tehnologizat și de niveluri de echipare simplificate. Partea frontală are acum o nouă grilă ce încorporează și emblema Ford, o schimbare pe care am văzut-o pe toate modelele din gamă. Tot în partea frontală avem faruri noi, cu o semnătură luminoase restilizată. Odată cu acest facelift, toate modele Puma vor veni în standard cu faruri full-LED, iar cele cu tehnologie Matrix LED sunt opționale. Alte schimbări exterioare includ 6 culori nou și modele de jante proaspete.

Ford Puma a suferit modificări importante la interior

Dacă modificările exterioare sunt destul de subțire, interiorul lui Ford Puma a suferit niște transformări serioase. Planșa de bord a fost complet redesenată, având un design angular și încorporează 2 ecrane de mari dimensiuni. Tabloul de bord folosește un ecran cu diagonală de 12,8 inch, în timp ce ecranul central pentru multimedia măsoară acum 12 inch. Odată cu această schimbare, comenzile climatizării au fost integrate în noul ecran, astfel că majoritatea comenzilor fizice a dispărut.

Mașina rulează acum noua generație a sistemului SYNC 4 și oferă conectivitate wireless atât cu Apple CarPlay, cât și Android Auto. De asemenea, noul Ford Puma va suporta și actualizări de la distanță (OTA).

Alături de noile ecrane, Ford Puma a primit un volan nou, cu două spițe, dar și o cotieră centrală extensibilă, care contribuie la ergonomia interiorului. Actualizările tehnologice sunt binevenite, dar ne-ar fi plăcut ca măcar comenzile climatizării să fi fost păstrate în format fizic.

Nivelurile de echipare au fost simplificate

Prin intermediul acestui facelift, Ford a simplificat și gama de niveluri de echipare pentru Puma. Clienții vor avea la dispoziție 4 versiuni: Titanium, ST-Line, ST-Line X și versiunea de performanță ST.

În standard, Ford Puma va oferi climatizare automată, faruri LED cu fază lungă automată, ecranul central de 12 inch cu SYNC 4, tablou de bord digital, cameră de marșarier și senzori de parcare spate. Echiparea ST-Line X aduce în plus tapițerie mixtă din piele sintetică și microfibră, hayon cu acționare electrică, sistemul audio B&O și jante din aliaj de 18 inch. Versiunea de performanță ST primește și pachetul cu pilot automat adaptiv și camere 360, dar și noile faruri LED Matrix.

Ce motorizări poți avea pe noul Ford Puma?

Ford Puma va fi disponibil cu motorizări de 1 litru mild-hybrid în diverse trepte de putere. Cea mai slabă versiune dezvoltă 125 CP și vine echipată cu o transmisie automată cu 6 trepte sau cu una automată cu 7 rapoarte. Urmează motorizarea de 155 CP, disponibilă doar cu transmisia automată DCT cu 7 rapoarte. În final, versiunea ST a pierdut motorizarea de 1,5 litri, fiind disponibilă acum doar cu motorizarea de 1 litru și 170 CP, cuplată cu transmisia automată cu 7 viteze. De asemenea, Ford a precizat că toate motorizările sunt eligibile în Programul Rabla.

Nu în ultimul rând, am aflat și că la finalul acestui an vom face cunoștință cu versiunea electrică a lui Ford Puma. Despre aceasta nu cunoaștem prea multe detalii, însă Ford a confirmat că va purta numele de Gen-E.

Prețuri nu avem deocamdată, dar acestea ar trebui să fie comunicate în luna aprilie a acestui an, cu livrările programate să înceapă la jumătate lunii mai.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dragoș Savu / Ford


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide