Ford renunță la unul din cele mai cunoscute modele SUV din portofoliu

Autor: Marius Vișan 14 sept. 2021 Știri auto

Ford a anunțat recent planurile de a înceta producția din India a modelului EcoSport. Decizia de a pune capăt producției duce la dispariția modelului de pe piața din SUA.

Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, întrucât presa americană menționează că producția crossover-ului va continua până la mijlocul anului 2022.

De asemenea, merită menționat faptul că EcoSport va fi oferit în continuare pe alte piețe, așa cum a declarat un purtător de cuvânt al Ford. Modelul EcoSport în specificațiile pieței europene, model construit în România la Craiova, nu va fi afectat de schimbările din India.

Schimbările fabricii Ford din India nu vor afecta producția din România

”Decesul” lui EcoSport în Statele Unite vine ca urmare a faptului că modelul nu mai era competitiv, dar și din cauza vânzărilor slabe.

EcoSport nu a fost un lider de vânzări pentru Ford. Compania a livrat 60.545 unități în 2020, o scădere cu 6,4% față de 64.708 de unități vândute în 2019. În august 2021, Ford a livrat 32.697 de unități – o scădere de 22,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Dacă această tendință continuă, Ford va termina anul 2021 cu vânzări de aproximativ 49.045 de unități, ceea ce ar fi cele mai slabe vânzări ale crossover-ului EcoSport până în prezent.

EcoSport nu a avut succes în America. A debutat în noiembrie 2016 la Salonul Auto de la Los Angeles, iar vânzările au început la începutul anului 2018. La lansare, micul crossover era disponibil cu un motor de 1,0 litri cu trei cilindri turbo sau cu un motor de 2,0 litri cu patru cilintri. Motorul mai mare era disponibil cu tracțiune integrală.

Sursă: Motor1.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide