Ford România reia începând de azi producția în două schimburi

Autor: Marius Vișan 18 mai 2020 Știri auto

Începând de astăzi, Ford România, cel de-al doilea constructor auto de pe piața locală, reia producția de automobile la Craiova în două schimburi.

Astfel, începând de luni, 18 mai, circa 4.700 dintre angajații Ford sunt la muncă, dintr-un total de 6.300 de oameni  care lucrau în mod normal pe liniile de producție.

Grupul a reluat producția SUV-urilor Puma şi EcoSport în data de 4 mai, dar într-un singur schimb, față de trei, înainte de pandemia de Covid-19. Tot­odată, spre deosebire de atunci, exis­tă un triaj la intrarea în uzină, s-a im­pl­ementat distanțarea socială, iar mun­citorii poartă mănuși, măști și viziere, anunță Mediafax.

Ford România a oprit fabrica în martie

Pe data de 17 martie, Ford România anunța decizia de suspendare temporară a producției la fabrica din Craiova. Termenul anunțat inițial pentru suspendarea producției era 5 aprilie. Decizia era valabilă nu doar pentru fabrica de la Craiova, ci și pentru majoritatea unităților de producție vehicule și motoare ale Ford la nivel european.

Planurile de repornire a producției Ford au depins în mare măsură de situația din săptămânile care au trecut, de restricțiile naționale în vigoare la acel moment, de constrângerile furnizorilor și de capacitatea rețelei noastre de distribuitori de a opera. Planul de „revenire la muncă” al companiei cuprinde măsuri adecvate privind distanțarea socială și alte protocoale de sănătate și de securitate, necesare pentru a proteja forța de muncă.

La întoarcerea în activitate, angajaților li se vor oferi un kit de îngrijire personală, inclusiv măști de față de unică folosință, termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.

La începutul anului 2020, Ford Craiova anunța că urmează să atingă un nou record în ceea ce privește producția, cu peste 1.000 de vehicule construite pe zi, câte unul la fiecare 67 de secunde, însă pandemia a afectat serios planurile celor de la uzina din Craiova și nu numai. Întreaga industrie auto are de suferit de pe urma coronavirusului.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide