Ford România va fi preluat de către Ford Otosan

Autor: Ionuț Vîlciu 23 iun. 2022 Știri auto

În decursul zilei de miercuri, Comisia Europeană a aprobat preluarea Ford România SA de către Ford Otomotiv Sanayi A.Ș. din Turcia. Informația vine de la un comunicat de presă al Executivului comunitar.

„Comisia a ajuns la concluzia că achiziția propusă nu ridică motive de îngrijorare cu privire la concurență, având în vedere că nu există suprapuneri între activitățile celor două companii, iar acestea nu sunt active pe aceleași piețe din Spațiul Economic European” – după cele comunicate de Comisia Europeană, conform Agerpres.

Ford Otosan este cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa. Procesul de transfer se realizează cu ajutorul aprobărilor relevante și ca urmare a consultărilor.

Mutarea atribuțiilor către Ford Otosan

În luna martie a acestui an, compania Ford anunța că a transferat proprietatea fabricii de la Craiova partenerului său din Turcia, Ford Otosan. Ford și Ford Otosan sperau atunci ca procesul de transfer al proprietății să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului.

Ford Motor Company este un constructor auto cu activitate la nivel global. The Blue Oval, așa cum este supranumit, își are sediul în Dearborn, Michigan. gigantul american are în componența sa circa 190.000 de angajați. Pe Bătrânul Continent, compania Ford este responsabilă pentru producerea, comercializarea și mentenanța modelelor Ford în pe 50 de piețe individuale. Numără aproape 100.000 de angajați. Ei sunt cumulați din unitățile deținute în totalitate și consolidate, dar și din afacerile neconsolidate.

Ford Otosan este o entitate cotată la bursă, în care Ford și Koc Holding își împart acțiunile în mod egal. Această structură se ocupă cu producerea de vehicule din gama Transit. Pe lângă acestea, Ford Otosan este centrul de dezvoltare pentru vehiculele comerciale grele. De altfel, se ocupă și de pachetele motopropulsoare pentru Ford Trucks.

Fabrica de la Craiova a fost achiziționată de Ford în anul 2008. Locul unde în trecut s-au construit mașini Oltcit sau din gama Daewoo produce acum automobile Ford încă din 2009.

Sursă: Agerpres.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide