Ford și Red Bull lucrează împreună la dezvoltarea unui model electric

Autor: Adrian Somai 07 feb. 2023 Știri auto

După ce oficialii Ford au anunțat în urmă cu câteva zile revenirea în Formula 1 alături de Red Bull, cele două companii aduc în prim plan o nouă surpriză pentru pasionații din industrie. Mai exact, este vorba despre pregătirea împreună a unui model cu propulsie electrică. Anunțul a fost făcut chiar de către Jim Farley, CEO-ul Ford, care a declarat public că cei doi constructori lucrează deja împreună la acest proiect.

Potrivit primelor informații publicate de cei de la MotorTrend, Ford și Red Bull lucrează împreună la dezvoltarea unui model de serie cu propulsie electrică. Jim Farley, șeful Ovalului Albastru, s-a declarat entuziasmat de acest proiect, declarând chiar că este vorba despre un moment “important din punct de vedere strategic” pentru producătorul pe care îl reprezintă.

Detalii prea multe despre acest viitor model de serie dezvoltat de cei doi constructori nu avem până la acest moment, însă cel mai probabil în perioada următoare vor fi dezvăluite mai multe informații. Dacă zvonurile actuale se vor adeveri în cele din urmă, vom vedea un model dezvoltat în întregime de cei de la Red Bull și vândut mai apoi sub sigla Ford. Mai mult ca sigur va fi vorba despre un model de performanță, așa cum ne este și sugerat printr-o imagine publicată de producătorul de peste Ocean.

O nouă versiune de performanță pentru F-150 Lightning

Colaborarea dintre cei doi constructori ar putea merge însă și mai departe, astfel încât ca și alte modele electrice existente în gamă să beneficieze de pe urma acestei colaborări. Potrivit unei imagini publicate, modelul F-150 Lightning ar urma să primească o nouă versiune de performanță. Din păcate însă, așa cum spuneam și mai devreme, nu avem încă alte detalii.

În urma cu câteva zile, Ford și-a anunțat revenirea în Formula 1 alături de Red Bull, pentru prima dată după anul 2004. Potrivit înțelegerii dintre cele două companii, Ford va furniza unități de putere echipei austriece începând din anul 2026.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Ford


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide