Ford testează brățări care vibrează când muncitorii sunt prea apropiați

Autor: ProMotor 17 apr. 2020 Știri auto

Ford testează brățări de proximitate, care vibrează atunci când muncitorii sunt prea apropiați unul de altul. Este una dintre măsurile pe care le va implementa Ford la fabricile sale pentru păstrarea distanței și limitarea răspândirii coronavirusului după reluarea producției.

Intră în Galeria FOTO

Potrivit recomandărilor, muncitorii trebuie să păstreze o distanță de cel puțin doi metri între ei pentru a limita răspândirea virusului. Măsura pare simplă, dar extrem de dificil de respectat în prodcție. Numai dacă luăm exemplul vestiarelor și al toaletelor, măsura pare din start sortită eșecului.

Ford nu a anunțat încă o dată pentru redeschiderea fabricilor sale, dar știm că un grup de voluntari de la uzina Ford din Plymouth, Michigan testează în acest moment brățările vibratoare, potrivit unui raport al Bloomberg. În acest moment, la uzina din Plymouth sunt produse ventilatoare medicale. Măsura face parte dintr-un pachet mai larg convenite cu puternicul sindicat american United Auto Workers (UAW), care mai include folosirea echipamentelor de protecție și scanarea termică a angajaților.

Brățările vibratoare testate la fabrica Ford din Michigan, unul dintre statele americane cele mai afectate de epidemia de coronavirus sunt de fapt smartwatch-uri produse de Samsung, cu un software special dezvoltat de Radiant RFID. Ceasul folosește tehnologia Bluetooth Low Emission (BLE) pentru a determina poziția altor dispozitive similare din apropiere.

Cel care poartă dispozitivul va primi o alertă aproape în timp real în momentul în care se află mai aproape de 6 picioare (circa 1,83 metri) de o altă persoană echipată similar. Pe ecran este afișată, de asemenea, o alertă similară, cu un cod al culorilor care indică gravitatea interacțiunii cu alți muncitori. În plus, șefii de tură primesc o alertă similară, aceștia având acces și la rapoarte detaliate privind distanțarea muncitorilor

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide