Ford va produce la Craiova un nou motor EcoBoost de 1,5 litri

Autor: Adrian Mihălţianu 12 apr. 2013 Știri auto

Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri în patru cilindri – al cincilea membru al familiei EcoBoost – va debuta la uzinele Ford de la Craiova, România, spre finalul acestei luni. Alte facilităţi unde se va produce acest motor urmează a fi anunţate în viitor.

Motorul de 1,5 litri beneficiază de tehnologia turbo caracteristică EcoBoost, injecţie directă şi supape cu distribuţia variabilă, fiind proiectat pentru a oferi consum şi mai redus, precum şi niveluri înalte de rafinament, silenţiozitate şi performanţă.

Mai mult, noul propulsor cu bloc-motor din aluminiu şi două axe cu came va prezenta o galerie de admisie integrată în chiulasă şi promite să ofere aceleaşi performanţe în materie de putere şi cuplu ca şi actualul motor EcoBoost de 1,6 litri.

În plus, noul motor EcoBoost 1.5 este primul propulsor Ford care încorporează un ambreiaj controlat de calculator pe pompa de apă acţionată de curea, ceea ce îmbunătăţeşte şi mai mult eficienţa, reducând timpul de încălzire.

„Tehnologia Ford EcoBoost a schimbat felul în care sunt privite motoarele cu benzină şi s-a bucurat de un succes enorm printre clienţi”, a declarat Joe Bakaj, Vicepreşedinte, Powertrain Engineering, Ford Motor Company. „Noul motor de 1,5 litri extinde şi mai mult angajamentul nostru în ceea ce priveşte motoarele economice EcoBoost atât din punctul de vedere al consumului, cât şi din punct de vedere al unor taxe mai mici pe unele pieţe”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide