Ford vrea să extindă autonomia mașinilor electrice printr-un pachet de baterii montat pe plafon

Autor: Ionuț Vîlciu 13 iun. 2023 Știri auto

Ford depune un brevet pentru o pentru un pachet de baterii ce poate fi montat pe plafonul mașinilor electrice, soluție care să mărească autonomia.

Ford a depus un brevet destul de interesant pentru o baterie de rezervă uriașă, montată pe acoperiș, care ar putea încărca bateria principală a mașinii. Această baterie suplimentară s-ar putea dovedi foarte utilă pentru călătoriile lungi sau pe traseele unde nu există atât de multe stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Conform InsideEVs, documentul depus la Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO) arată un SUV asemănător modelului Bronco, care are un portbagaj deasupra căruia se află ceva asemănător cu o cutie convențională de bagaje. Cu toate acestea, un cablu de încărcare iese din spatele cutiei, făcându-l să arate mai mult sau mai puțin ca o baterie de rezervă, așa cum există cele pe care le folosim pentru a încărca telefoanele mobile.

Ford ar putea aduce baterii de rezervă pe modelele sale electrice

Cererea de brevet spune că bateria de rezervă ar putea fi instalată atunci când se pregătește pentru o călătorie în care disponibilitatea încărcătorului este limitată. De asemenea, cutia poate fi dezinstalată după întoarcerea acasă, unde poate fi încărcată cu ajutorul unui wallbox.

„Ansamblul bateriei de rezervă include o multitudine de module de baterie și un port de conectare”, se arată în aplicație. „Un cablu poate fi folosit pentru a cupla electric ansamblul bateriei de rezervă la vehiculul electrificat prin cuplarea portului de conectare al ansamblului bateriei de rezervă și portul de încărcare al vehiculului electrificat”, se mai specifică în cererea depusă de Ford.

În plus, Ford spune că suportul montat pe acoperiș are canale de aer pe ambele părți ale carcasei pentru a îmbunătăți răcirea celulelor bateriei și că acestea pot fi echipate cu supape acționate de la distanță care pot fi închise pentru a opri apa, frigul extrem sau nisipul, pentru a nu pătrunde în carcasă și deteriora pachetul de baterii.

Este o idee interesantă, mai ales pentru cei ce vor să se aventureze în natură, dar trebuie să luăm în calcul masa acestei cutii. Bateriile sunt grele, iar o cutie de câteva sute de kilograme montată pe plafonul mașinii nu va face decât să ridice centrul de greutate, făcând vehiculul mai instabil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: elements.envato.com, USTPO


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide