Formula 1 a respins intrarea echipei Andretti în campionat din 2025 sau 2026

Autor: Ionuț Vîlciu 01 feb. 2024 Știri auto
Formula 1 a respins intrarea echipei Andretti în campionat din 2025 sau 2026

Formula 1 a respins în mod oficial oferta Andretti Cadillac de a participa în campionat fie în 2025, fie în 2026, dar a lăsat deschisă posibilitatea ca echipa să concureze în 2028.

Formula 1 a făcut un anunț oficial în care a confirmat că respins oferta lui Michael Andretti de a intra în sport cu o echipă proprie în următorii 2 ani. Proiectul a fost respins în forma sa existentă, dar F1 a precizat că Andretti are mari şanse să se alăture în 2028 dacă General Motors îşi va duce la bun sfârșit planurile de a-şi construi propriul motor pentru a concura în Marele Circ.

„Pe baza cererii în starea ei, nu credem că Solicitantul a demonstrat că ar adăuga valoare Campionatului”, se arată în comunicatul emis de Formula 1. „Concluzionăm că cererea solicitantului de a participa la Campionat nu ar trebui să aibă succes”.

Michael Andretti a fost refuzat de Formula 1. Nu vom avea 11 echipe pe grilă, deocamdată

Vestea vine la doar trei luni după ce echipa lui Andretti, Andretti Cadillac, a primit undă verde de la Federația Internațională de Automobilism (FIA) pentru a intra în Formula 1 în urma unei analize ce a durat șapte luni.

Opoziția față de proiectul lui Andretti nu se rezumă doar la problematica motoarelor, dacă va concura o perioadă cu motoare Renault înainte ca GM să își aducă propriul motor în sport, ci este una o opoziție ce vine și din perspectivă financiară.

„Adăugarea unei echipe a 11-a ar pune o povară operațională pentru promotorii cursei, i-ar supune pe unii dintre ei la costuri semnificative și ar reduce spațiile tehnice, operaționale și comerciale ale celorlalți concurenți”, se arată în comunicat.

Majoritatea echipelor s-au opus intrării în sport a unei a 11-a echipe, dat fiind faptul că acest lucru ar însemna că veniturile provenite din contractele comerciale vor trebui împărțite la 11, ci nu la 10 participanți, cum se întâmplă în prezent. Acest lucru ar rezulta în câștiguri mai mici pentru echipele actuale, fapt ce pare că nemulțumește majoritatea concurenților din Formula 1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide