Visul american: Cadillac XT4 este SUV-ul care se va face remarcat pe drumurile din România – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 25 sept. 2023 Știri auto

Piața auto este plină de SUV-uri, care mai de care mai spațioase, mai tehnologizate sau mai economice. Am testat un SUV pe care nu-l vom vedea prea des pe drumurile europene, dar care va atrage multe priviri în trafic.

Există foarte multe modele dintre care clienții pot alege atunci când caută un SUV compact premium. Există modele precum Audi Q5, BMW X3, Mercedes-Benz GLC sau Volvo XC60. Ce faci dacă niciuna dintre aceste variante nu te mai încântă? Poate Cadillac XT4 poate să fie răspunsul la această întrebare.

XT4 este un SUV ce se încadrează în clasa compactă și rivalizează cu modelele europene anterior menționate. Acest brand faimos revine în România cu ajutorul SUV-ului XT4, care va fi disponibil cu o singură motorizare, anume un motor de 2,0 litri, pe benzină, care livrează 230 CP și este cuplat la o transmisie automată cu 9 trepte de viteză. De asemenea, beneficiază și de tracțiune integrală.

Cadillac XT4 – O apariție diferită într-un segment omogenizat

În România, Cadillac XT4 se vinde cu prețuri cuprinse între 48.000 de euro și 58.000 de euro cu TVA inclus, în funcție de dotări. Noi am testat un exemplar în versiunea Sport, cu faruri LED adaptive, jante cu diametrul de 20 de inch, per total un design plăcut, deloc exagerat.

Interiorul este spațios, poate nu la fel de spectaculos precum ce oferă unii dintre concurenți, dar oferă materiale bune și plăcute la atingere. Scaunele sunt tapițate cu piele, iar suprafețele superioare ale fețelor ușilor și bordului sunt acoperite cu materiale moi, cu efect de cusătură.

În spatele volanului se află un tablou de bord cu ceasuri analogice și un ecran central, iar pe planșa de bord este montat ecranul principal al sistemului de infotainment. Este de apreciat că au fost păstrate comenzile climatizării în format fizic, cu butoane pentru reglarea temperaturii sau pentru activarea scaunelor încălzite sau ventilate. De asemenea, există și un încărcător wireless destul de bine poziționat.

Cadillac XT4 poate fi o alternativă interesantă pentru cei ce vor un SUV de clasă compactă, premium, dar vor să încerce și altceva, în afară de ofertele de producătorii europeni consacrați sau chiar de la branduri asiatice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide