Formula 1 anulează Marele Premiu de pe Imola din cauza fenomenelor meteo extreme

Autor: Ionuț Vîlciu 17 mai 2023 Știri auto

Formula 1 a anunțat că Marele Premiu care urma să se desfășoare pe circuitul de la Imola a fost anulat din cauza inundațiilor severe.

Formula 1 a anunțat că Marele Premiu de la Imola, care urma să aibă loc în acest weekend, nu va mai avea loc. Decizia a fost luată din cauza inundațiilor cu care se confruntă regiunea Emilia-Romagna în această perioadă.

În urma discuțiilor dintre Formula 1, președintele FIA, autoritățile acreditate – inclusiv miniștrii relevanți, președintele Clubului Auto din Italia, președintele Regiunii Emilia-Romagna, primarul orașului și promotorul – a fost luată o decizie pentru a nu continua cu weekendul de Grand Prix de la Imola.

„Decizia a fost luată pentru că nu este posibil să desfășurăm evenimentul în siguranță pentru fanii noștri, echipele și personalul nostru și este un lucru corect și responsabil, având în vedere situația cu care se confruntă orașele din regiune. Nu ar fi corect să facem presiuni suplimentare asupra autorităților locale și serviciilor de urgență în acest moment dificil”, se arată în comunicatul publicat de Formula 1.

Formula 1 anulează etapa de pe Imola din cauza condițiilor meteo

„Este o tragedie să văd ce s-a întâmplat cu Imola și Emilia-Romagna, orașul și regiunea în care am crescut, iar gândurile și rugăciunile mele sunt la victimele inundațiilor și la familiile și comunitățile afectate”, a declarat Stefano Domenicali, președintele Formulei 1.

„Vreau să-mi exprim recunoștința și admirația pentru serviciile incredibile de urgență care lucrează neobosit pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ajutor și pentru a atenua situația – sunt eroi și întreaga Italie este mândră de ei. Decizia care a fost luată este cea potrivită pentru toată lumea din comunitățile locale și pentru familia F1, deoarece trebuie să asigurăm siguranță și să nu creăm o povară suplimentară pentru autorități în timp ce acestea se confruntă cu această situație foarte îngrozitoare”, a mai adăugat Domenicali.

Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem, a declarat: „Gândurile mele și ale întregii familii FIA sunt la cei afectați de situația teribilă din regiunea Emilia-Romagna. Siguranța tuturor celor implicați și eforturile de recuperare sunt prioritatea principală în acest moment.”

Următoarea etapa va fi la Monaco

Cu etapa din Emilia-Romagna anulată, Formula 1 va reveni abia pe 26 mai, cu ocazia Marelui Premiu din Monaco, atunci când vor începe primele sesiuni de antrenamente. Cursa va avea loc pe 28 mai, începând cu ora 16:00.

Max Verstappen conduce clasamentul piloților cu 119 puncte, iar pe locul al doilea este colegul său, Sergio Perez, urmat de Fernando Alonso, care se bucură de un start solid în acest sezon alături de echipa Aston Martin F1.

Red Bull Racing domină clasamentul echipelor cu 224 de puncte, urmată de Aston Martin, iar pe locul al treilea se clasează Mercedes-AMG Petronas F1, cu doar 96 de puncte.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide