Formula 1: Verstappen la Max. Olandezul câștigă la Imola, iar Red Bull reușește prima „dublă” din ultimii 6 ani

Autor: Mihai Morcovescu 26 apr. 2022 Știri auto

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al regiunii Emilia-Romagna, desfășurat duminică pe circuitul „Enzo şi Dino Ferrari” din Imola. Pilotul Red Bull Racing a obținut, astfel, a doua victorie din 2022, după cea de la Jeddah.

Olandezul l-a devansat pe colegul său, mexicanul Sergio Perez. Astfel, Red Bull Racing a bifat prima „dublă” din era hibrid, după cea  obținută în Malayezia, în 2016. Podiumul a fost completat de britanicul Lando Norris (McLaren).

Grand Slam pentru Verstappen la Imola

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cursa de pe terenul rivalilor de la Ferrari a fost dominată clar de la start până la finish de Max Verstappen, care câştigase la Imola şi anul trecut. Pilotul olandez a stabilit și cel mai rapid tur de circuit în cursă cu un timp de 1:18,446. De altfel, acesta a reușit „Grand Slam”-ul, adică pole-position, victorie în cursă și cel mai rapid tur de circuit.

Liderul clasamentului general, Charles Leclerc, a terminat doar al șaselea. Deși a plecat de pe poziția a doua a grilei, monegascul a avut un start slab, fiind depășit de Sergio Perez și de Lando Norris.

Monegascul l-a depășit relativ repede pe Norris, iar apoi a început cursa de urmărire a piloților Red Bull. Însă, cu 10 tururi înainte de final a comis o greșeală copilărească, s-a răsucit și a lovit parapetul, fiind nevoit să treacă pe la boxe.

Revenit pe circuit pe poziția a noua, Leclerc nu a mai putut să urce decât trei poziții, până pe 6. Este prima cursă din acest sezon în care acesta nu prinde podiumul. În primele trei Mari Premii, pilotul de la Ferrari obținuse două victorii și un loc secund.

A fost o cursă de coșmar pentru cei de la Ferrari. Cel de-al doilea pilot al Scuderiei, Carlos Sainz, a abandonat în chiar primul tur. Spaniolul a fost lovit din spate de Daniel Ricciardo în prima șicană și a rămas blocat în nisip.

Hamilton, depășit cu un tur de Verstappen

Marea dezamăgire a weekend-ului de la Imola a fost septuplul campion mondial Lewis Hamilton. Britanicul s-a clasat doar pe locul 13, după ce cursa de sprint a încheiat-o pe 14. La acest rezultat foarte slab se adaugă și faptul că Max Verstappen l-a depășit pe britanic cu un tur de circuit spre finalul cursei de duminică.

În plus, Max Verstappen a terminat învingător și în cursa de sprint disputată sâmbătă. La capătul celor aproximativ 100 km (21 de tururi ), olandezul i-a devansat în ordine pe Leclerc, Perez, Sainz, Norris, Ricciardo, Valtteri Bottas (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas).

Cursa de sprint a stabilit ordinea de start în Grand Prix-ul de duminică. De asemenea, primii opt piloți au obținut de la 8 puncte (învingătorul) până la un punct (locul 8).

Charles Leclerc rămâne lider la „general” cu 86 de puncte, urmat de Max Verstappen – 59 de puncte, Sergio Perez – 54 de puncte şi George Russell – 49 de puncte. La constructori, Ferrari conduce cu 124 de puncte, însă Red Bull s-a apropiat la doar 11 „lungimi”, având acum 113 puncte. Pe al al treilea este Mercedes-AMG cu 77 de puncte.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide