Formula 1: echipa Aston Martin Cognizant și-a prezentat noul monopost AMR22

Autor: Mihai Morcovescu 11 feb. 2022 Știri auto

Echipa Aston Martin Cognizant și-a prezentat noul monopost AMR22 cu care va concura în sezonul 2022 de Formula 1. La fel ca în stagiunea precedentă, cei doi piloți ai team-ului britanic vor fi germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial, și canadianul Lance Stroll.

Noul Aston Martin AMR22 este o versiune revizuită a lui AMR21

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Echipa britanică este cea de-a treia echipă care și-a dezvăluit materialul de concurs pentru noul sezon, după Haas și Oracle Red Bull Racing. Noul monopost Aston Martin este construit în concordanță cu noile reguli aerodinamice care intră în vigoare în acest an.

Spre deosebire de monopostul din 2021, AMR22 afișează o cromatică ușor modificată, însă predominant rămâne verdele. În locul accentelor de culoare roz date de fostul sponsor BWT, noul monopost a primit detalii în nuanța verde-neon.

Acestea sunt similare cu cele de pe alte modele de competiție ale celor de la Aston Martin. Acestea se regăsesc la nivelul extensiilor verticale ale aripii frontale, eleronului posterior și al siglelor de pe părțile laterale. De asemenea, AMR22 are acum inserții din fibră de carbon negre pe aripile față și spate, comparativ cu schema de culori exclusiv verde și roz de anul trecut.

În sezonul 2021, cel al revenirii în Marele Circ, Aston Martin a încheiat pe locul 7 în clasamentul constructorilor. Cea mai bună clasare a fost un loc 2 obținut de Sebastien Vettel în Grand Prix-ul de la Baku (Azerbaidjan). Oficialii britanici speră ca 2022 să aducă rezultate mult mai bune de la ambii piloți.

Sezonul 2022 de Formula 1 va debuta în Bahrain, în week-end-ul 18-20 martie. Până atunci, Aston Martin Cognizant va participa la testele de la Barcelona, care vor avea loc în perioada 23-25 februarie.

Sursa: Autosport

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide